Съществуват много спорове на тема какво точно е изневярата и до каква степен е простима тя.

Към момента никой не е успял да даде точна дефиниця за "изневяра“, но нека разгледаме 8-те мита, според известни американски психолози и защо хората понякога търсят близост и тръпка, извън връзката си.

1.Щом един от партньорите започне афера с друг, тази двойка никога повече няма да бъде щастлива

Нека не се заблуждаваме – аферите са много често срещани и почти не съществува човек, който да не е "залитал“ от правия път, само че внимава околните да не разберат. Няма безгрешни хора и когато двама души се обичат те трябва да са склонни да си прощават. Някои дори твърдят, че отношенията им се заздравяват и любовта помежду им се засилва, след като преминат през подобно предизвикателство. В този момент е много важно и двете страни да са честни и откровени една към друга, за да успеят да запазят връзката си.

2.Изневярата не винаги е просто секс

Понякога някои хора са много привлечени от идеята да правят "извънбрачен“ секс и нищо повече. Разбира се, не за всички е така, но изневярата много рядко се превръща в нещо повече от мимолетни страстни преживявания.

3.Щом не е имало секс, значи аферата не се брои за изневяра

Това е една от най-опасните заблуди, безкрайно удобни за хора, които обичат флирта, дори когато са във връзка. Даже и за вас да си пишете съобщения с човек, който ви е приятен и по някакъв начин гъделичка самочувствието ви, да не изглежда като желание за изневяра, то за половинката ви съвсем не изглежда така. Истината е, че когато изпитвате емоции и си мислите с романтично чувство за друг човек, това вече е изневяра.

4.Аферите се случват, единствено благодарение на сексуално привличане

Да, както преди няколко точки споменахме, аферата е главно секс и нищо повече, но причината тя изобщо да започне, може да не е само животинско привличане. Понякога при комуникацията с определени хора, се получава емоционална връзка и химия, която не е задължително да е изцяло на сексуално ниво.

5.Партньорите си изневеряват, само ако отношенията им куцат

Ето я грозната истина: във всяка връзка има проблеми. Това, че двойката допуска външни хора да се намесват в отношенията им, съвсем не означава, че е заради проблеми. Понякога това просто се случва.

6.Щом веднъж си изневерил, винаги ще изневеряваш

Съгласни сме, че има хора, които живеят, за да си подаряват нови и нови преживявания, и вниманието им никога не се спира на едно място, но това съвсем не означава, че всеки, който веднъж е изневерил, ще продължи да го прави. Просто, когато това се случи, трябва да прецените дали ще се борите за бъдещето си с човека, когото обичате, или ще оставите аферата да помете връзката ви. Разчитайте единствено и само на истината.

7.Половинката ви изневерява с по-млада и по-красива жена от вас

Любовницата на вашия човек не е нито по-млада, нито по-красива, нито по-успешна, нито по-забавна, нито по-привлекателна. Тя е просто нещо ново!

8.Той си го търси

Лъжа. Много от аферите се случват, когато най-малко ги очакваме. Фактът, че половинката ви има отношения с друг човек, не означава, че се е оглеждал за това, напротив. Всъщност какво кара един човек да започне интимни отношения с някого? Чувството на комфорт, което изпитва, когато е в неговата компания. Това може да се случи на работното място, в магазина, на път и общо взето навсякъде.