Тя има атлетично тяло, зашеметяващо излъчване и ценителски вкус към модата, култивиран във Франция и Италия. Над 270 000 последователи в Instagram дебнат всяка снимка на красавицата, която си е „паднала“ на професията - моден блогър. Единственото, което прави разликата в морето от интернет звезди, е нескритият факт, че тя е на 47 години. Всъщност и баба на две момиченца.

Запознайте се със Заклина - може би най-добре изглеждащата баба на света, която превръща остаряването в ненужен баласт от турбината на времето.



Заклина счупва стереотипа за жените с внуци – нали знаете, повечето от тях са улегнали в кухнята, имат прошарена коса, бръчки и излишни килограми, върху очите си слагат единствено няколко диоптъра, носят поли под коленете и периодично прочистват гардероба от ярки цветове. Те се сещат, че са жени, когато има повод (най-вече семеен празник), а през останалото време скучаят по пеньоар в домашна обстановка.

Четете още: Еволюцията на принцеса Даяна

Еволюцията на принцеса Даяна

Прочети повече на: http://woman.bg/n/evolyutsiyata-na-printsesa-dayana.50420.html

Еволюцията на принцеса Даяна

Прочети повече на: http://woman.bg/n/evolyutsiyata-na-printsesa-dayana.50420.html

Е, някои от тях не се вписват край печката, телевизора или кълбата с прежда. Те са секси, а на прага на 50-те възрастта им е неузнаваема. Те са популярни, без да разголват колкото се може повече части от своето тяло, както правят много от по-младите им колежки. Ето я Заклина от Сърбия, която казва:

„Моята цел е да вдъхновя жените да събудят дивата си страна“.


И очевидно донякъде успява, ако се съди по броя на феновете й. Тя поддържа апетита към своя профил със серийни фотоси пред знакови туристически атракции и паметници в Италия, където живее от дълги години. Заклина се появява в различни, но винаги елегантни образи – като съвременна аристократка с красиво палто и перли, като мениджър на вечерно парти с тясна рокля и високи токчета, като артистична натура с бяла риза и високи плетени сандали...

Целта на всичко това е да вдъхнови зрелите жени да се върнат в младостта и да експериментират с външния си вид. Защото за да си красива отвън, трябва да си красива отвътре. Заклина е постигнала вътрешна хармония. Тя живее на показ своя la dolce vita, но не потиска и болката от смъртта на сина si Стефан, когото редовно споменава в социалните мрежи.





Когато не публикува снимки от своите пътувания, модната сензация изпълнява задълженията си на баба и се грижи за двете малки деца на 28-годишната си дъщеря. Звучи прекрасно, нали? Коя жена не би искала един ден да „работи“ точно това и да изглежда точно така?

Вечна младост

Преди време казваха, че 30 е новото 20. След това новото 20 стана 40, а сега явно нещата вървят към още едно десетилетие нагоре. Психолозите обясняват феномена на „50-годишните млади“ – след толкова години отдаденост на семейството и децата заради натрупаната умора от работата и стреса към края на 40-те години настъпва процес на преосмисляне. Или казано по-директно, желанието да „скъсаш каишката“.

Четете още: Защо харесваме зрелите мъже

рочети повече на: http://woman.bg/n/zashto-haresvame-zrelite-muzhe.50464.htm

Независимо дали ви харесва или не, съвременният живот посегна на любимите ни баби – онези добродушни, отдадени и неуморни създания, винаги готови да задоволят всеки детски каприз. Заклина вероятно прави всичко необходимо за своите внуци, но не е забравила женската си същност, не е загърбила красотата, а напротив – споделя я в мрежата.

Ако има поука от нейната история, тя се крие в защитата на женствеността.

full of LVE #grandmotherthatlovesfashion #bethebestversionofyourself #lovegetsloveinreturn #myangel #rememberstefan #nofasterthanlife

Публикация, споделена от @realfashionist на

Не всяка 50-годишна дама има възможност да обикаля Европа и да сменя по три тоалета на ден, не всяка 50-годишна дама има манекенското тяло на Заклина, но със сигурност всяка жена на тази възраст не би отказала повече време и повече грижи за себе си. Крайно време е да се отърсим от стигмата, че красотата избледнява с годините и губи значение след 50-я рожден ден.

Крайно време е да спрем да чуваме: „Каквото и да облека, както и да се гримирам, каквото и да направя, няма да стана по-млада“. Защото какво ни показва Заклина, възрастта играе все по-малка и все по-малка роля в съвременния живот, а красотата няма срок на годност.

Но ако бабата на бъдещето трябва да върви със селфи стик и на високи токчета, не знам дали бих искала да бъда такава някой ден. Може да ме наречете ретроградна, може да ме наречете старомодна, но образът на бабата е нещо, с което не бих искала да се разделям. Засега.

Автор: Ани Филева