Рецептата, която днес ще ви представя, е за направата на една от любимите ми закуски - тост с авокадо и забулено яйце.

Обичам да започвам сутрините си с нея, не само защото ми гарантира вкусно начало на деня, но и защото е изключително здравословна и представлява идеалната комбинация от протеини, ненаситени мазнини и бавни въглехидрати - най-общо казано - всичко онова, от което се нуждае тялото сутрин.

Необходими продукти:

2 филии пълнозърнест хляб

едно добре узряло авокадо

2 яйца

зехтин

оцет

Начин на приготвяне:

Сложете тигана на котлона и изсипете малко зехтин на дъното. Запечете филиите хляб от двете страни.

Намачкайте авокадото с вилица, след което намажете получения крем върху запечените филийки.

Във вряща вода сипете 1супена лъжица оцет и счупете яйцата едно по едно. Оставете ги за 2-3 минути във водата, за да се забулят. Когато са готови, ги извадете с помощта на решетъчна лъжица и ги поставете върху тостовете.

Приятно похапване, дами, и не забравяйте, че всяка закуска е по-вкусна с чай от Ahmad Tea. Затова ви предлагаме да комбинирате тоста със свежестта на зеления чай, обогатена с деликатен послевкус на сироп от личи и манго.