Автор
Woman.bg

Тоскана - там, където просто трябва да идеш

Територия на изкуството с хилядолетна история и незабравим пейзаж. Измежду лозя и маслинени гори са се сгушили селца и чифлици, замъци и вили с високи зидове.

Градове, накацали по хълмовете, стени, останали от градовете на етруските, кипарисови дървета.

Четете още: 10 места, които трябва да видите в Италия

Четете още: Хляб чабата - италианското съкровище на хлебните майстори

Казват, че Тоскана е вълшебна земя, благословена от гения на природата и на човешката ръка.Представете си само картината, която Бог и човек векове наред със старание, понякога с артистична припряност са сътворили - редици от лози, сякаш спрели в маршова крачка по китните хълмове, оградени от тънката върволица от тъмните кипариси, криволичещи песъчливи пътища, отвеждащи пътника до керемидено -червените стени на стопанства и обрасли с мъх стени на замъци, симетрични хълмове, заобиколени от градове, сякаш многомерна репродукция на една и съща сграда.

Всеки къс земя е бил грижливо обработван с идеята - да тя бъде все по-щедра с плодовете си и все по- пленителна с красотата си.

Тоскана съблазнява с аромата на вино, красива природа и неповторима архитектура, която ви следва неотлъчно на всяка крачка -от малките градчета до величествената Флоренция.

Няколко внушителни дворци са били построени за Медичите от епохата на Ренесанса и запазвайки някогашния си блясък, днес служат за романтичен декор на сватбени тържества.

Градове като Флоренция, Сиена, Тоскана и Пиза заедно с по-малки градове като Лука, Кортона и Арезо или средновековни градчета като Сан Джиминяно с известните кули или Пиенца блестят като истински диаманти в сърцето на пасторалния пейзаж на наоколо.

Следете блога "Да се изгубиш... в Рим!" - едно бягство във Вечния град, посветено на свободния избор, удоволствието и вдъхновението!


Източник: Idi.bg