Автор
Woman.bg

Тортата на Валери Божинов с правописни грешки

Валери Божинов отпразнува рождения си ден, като семейството му го изненада със сладка торта, надписът, на която обаче се оказа пълен с правописни грешки.

"Ч.Р.Д. Валери", "Тате обичамете" са надписите, с които жената на футболиста го е изненадала за празника. За съжаление обаче, макар че сладкишът изглежда вкусен, то посланието е написано доста неграмотно, пише bliasak.bg

В "тате обичамете" отбелязваме, че липсва една запетая, след думата "тате", а глаголът обичаме и местоимението те, както е отбелязано с граматическите правила на българския език, се пише отделно.

Четете още: Николета: Италия е най-великата страна!

За да не станем съвсем дребнави, ще оставим без сериозна забележка, че след "Ч.Р.Д. Валери" липсва точка или удивителен знак, след който логически следва изречение започващо с главна буква, както е направено на надписа при тортата.

Не можем обаче да оставим без коментар, че и тук липсва запетаята, която се слага преди името на човека, към което е отправено то.

Е, простено е на дамите, за които се знае, че са повтаряли класове, а впоследствие са завършили вечерно. Поне така се говори в светските среди.