Автор
Woman.bg

Топ тенденции при обувките за пролет/лято 2017

Любимата ни пролет шеметно наближава и ни подсеща, че е време да се поглезим с някой и друг чифт нови обувки. Модните тенденции за топлите сезони и тази година са разнообразни и съобразени с всеки стил и вкус - от фините и грациозни обувки на висок ток тип "стилето", през нежните и семпли котешки токчета, до по-грубите на вид, но все пак удобни платформи и флатформи. Не са подминати и дамите, залитащи по спортно-елегантния стил. За тях световните модни дизайнери отново са заложили на класическия чар на добрите стари бели маратонки. Ето още интересни подробности около тренди моделите при обувките за пролет/лято 2017:

Токчета тип „стилето“


След отсъствие от модните подиуми в продължение на около 3-4 сезона обувките на висок ток отново се завръщат в пълния си блясък. На всички ни е известно, че това е обувката, която удължава крака, придавайки му красив и грациозен вид. Въпреки че не е най-удобният избор, според експертите обувката на висок ток освен че придава изящен и женствен вид на цялата осанка, подобрява походката ни и изправя стойката ни. Този тип обувки са особено подходящи за официален случай.

„Котешки“ ток


За тези, които този термин звучи непознато, бързаме да поясним – става дума за обувки на фини и изящни токчета, които обаче не са чак толкова високи като тези тип „стилето“. „Котешките“ токчета са предназначени за дамите, които обичат женствената и нежна линия на крака, но не търпят болезнените усещания. В сравнение с обувката на висок ток, „котешките” са по-семпли, по-удобни и по-скромни. Освен това сандалите и обувките в стил „котешки“ ток са особено подходящи за дами с по-висок ръст, на които токчетата тип „стилето“ не стоят особено естетично. „Котешките“ токчета са добре дошли както в ежедневието, така и на официална вечер.

Обувки и сандали на платформи


Модните експерти са помислили и за жените, които обичат да изглеждат по-високи, но в същото време държат и на удобството. За тях именно са обувките и сандалите с платформи. Ако не обичате тънките токчета, то вероятно сте почитатели на обувките и сандали с платформи. Този сезон платформите са коркови или имитиращи корк. Прекрасен избор са за нашето ежедневие.

Флатформи на корк


Вече няколко сезона подред флатформите не слизат от модния подиум. Това са обувки на ниска, средно висока или висока, но, обърнете внимание, равна подметка. При тях стъпалото е в хоризонтално положение, а не както при платформите петата да е на по-висока, а предната част на стъпалото – на по-ниска позиция. Не са много подходящи за официален стил, но допълват добре визията, ако сте почитатели на спортната или street style визията. Ще ги видим както в изчистен вид, така и отрупани с всевъзможни апликации и декорации.

Нисък ток с издължена подметка


Каквото и да си говорим за красива обувка, придаваща финес, стил и женственост на крака, не са малко дамите, които за нищо на света не припарват до високия ток. За тях комфортът при ходенето е от най-голямо значение. Затова и дизайнерите не са пропуснали да насочат вниманието си към изработването на модели колкото стилни, толкова и удобни. Такива спокойно можем да обуем както на дънки и панталон, така и на пола или рокля. Сред ниските обувки актуални този сезон са тези с леко издължена или заоблена подметка. Особено тренди ще бъдат сандалите на ниска равна подметка, украсени с камъчета, каишки и апликации.

Връзки и каишки около глезените


Сезон пролет/лято тази година ще заложи и на обаянието на тънките и фини каишки и връзки, грациозно виещи се около глезена. През топлите дни те подчертават красотата на женското стъпало и правят крака още по-грациозен и дълъг. Дизайнерите залагат на каишките около глезена при обувките и сандалите със „стилето“ ток, докато връзките ще срещнем при ниските сандали.

Чехли


Сред колекциите на модните дизайнери тази година не са подминати и обичните ни удобни и ниски чехли. Те са по-често без ток, въпреки че ще ги срещнем и на нисък и широк такъв. Ще ги видим както в семпла стилистика, така и в декорации от камъни, нежни апликации и каишки.

Бели маратонки


Както вече ви подсказахме по-горе, тази пролет и лято ще се радваме и на удобството на любимата ни класика в спортно-елегантния жанр – белите маратонки. Не е тайна, че много от дизайнерите през 2017-а залагат именно на тях, особено при колекциите, представящи ежедневен стил. Особено тренди и шик излъчване ще имат белите маратонки, допълнени с брокатени акценти, типични за street модата.