Автор
Антония Михайлова

Топ тенденции на прическите пролет/лято 2017

Казват, че косата е онзи неотразим детайл, който придава най-много чар и финес на женското лице. Няма жена, която да не обича косата си и да не отделя необходимото й време и внимание, от което тя действително толкова много се нуждае. За да бъдем в крак с последните модни тенденции през топлите сезони коафьорите препоръчват да я пуснем да расте свободно. Да видим с какво още ще ни сюрпризират тази година световните стилисти:

Права и лъскава


Дългата, права и лъскава коса с краища, изрязани под права линия, ще бъде особено актуална през толите сезони на 2017-а. За да постигнете металическия блясък и за да запазите жизнеността на косите си през горещите дни, не забравяйте да използвате защитни лосиони и балсам за коса, предупреждават специалитите.

Конска опашка


С пълна сила това лято се завръща добрата стара конска опашка. Високо вдигнатата на тила опашка отваря и удължава лицето, като позволява бижуто, на което сме заложили (обеци или колие), да излезе на преден план.

Обемните и дълги вълни


Сред хитовете този сезон ще блеснат дългите вълни и небрежно разпилените по раменете букли и къдрици.

Ултрадълга права коса


Този тип прическа е подходяща за дами с прави коси, на които им отива визията тип „Русалка”.

Небрежно метната на една страна


Този ефект се постига с лекота. Само един замах с ръката и сте готови. Хубавото на този тип прическа е, че тя ще придаде повече обем на косата ви.

Мокър блясък


За да постигнете ефекта на мокрия блясък, е достатъчно да си набавите по-голяма доза стайлинг гел и да го нанесете върху косата си в посока от корените до средата.

Златисто-кафяви вълни


Тези преливащи се един в друг нюанси придават особено очарование на женското лице и са подходящи както за естествени блондинки, така и за брюнетки.