Вижте кои са най-търсените и известни майстори на дизайна:

Charles Eames (1907-1978)


Заедно със съпругата си Ray са автори на някои класически мебели на международния дизайн. Техните творения се характеризират с меки органични форми, особено столовете (произведени от Hermann Miller и Vitra). Изполават извит шперплат и експериментират с първите седалки от подсилена пластмаса.

Gio Ponti (1897-1979)

Милански архитект и учител по италиански дизайн, художествен директор на керамична фабрика Richard Ginori от 1923-а до 1930-а и основател на Fontana Arte (1931). Проектирал мебели, лампи, керамика, но и машини за кафе, санитария и дръжки.

Le Corbusier (1887-1965)

Майстор на "модерната" архитектура, оказал влияние върху поколения архитекти с творбите си и теоретичните си записки. За своите помещения, замислени като "машини" за живеене, е проектирал функционални мебели от метални тръби като известния свой шезлонг (днес предлаган от Cassina).


Jean Prouve (1901-1984)

Неуморен експериментатор на техники и материали, сътрудничил с големи имена на архитектурата. Занимавал се е със серийно производство на маси, столове, преградни панели и лампи, направени с метални профили от индустриален тип. Сред най-известните му мебели е столът "Standart от 1934-а.

Franco Albini (1905-1977)

Архитект, работил по проектирането на много музеи и прокета на Линия 1 на миланското метро. Като дизайнер е създал редица класически модели, сред които фотъйол "Fiorenza" за Arflex и серия от лампи за Sirrah (днес Nemo).

Очаквайте продължение...