Хетеросексуалните мъже, които имат дълготрайна връзка, имат нужда от повече гушкане и целувки, в сравнение с нежните си половинки.

Това сочат данни от наскоро проведено международно проучване. Изследването установило още, че за жените сексуалното задоволяване е по-важно, отколкото невинните ласки, демонстриращи привързаност.

Четете още: Жените имат нужда от 20 минути секс

Проучването, проведено в САЩ, Бразилия, Германия, Япония и Испания е първото по рода си, съсредоточено върху двойки с дългогодишни взаимоотношения. В много аспекти обобщените резултати разбиват установените стереотипи за мъжко и женско възприятие на интимностите във връзката.

И така, вследствие на подобни изследвания се установява, че сексът е критерии за пълноценна връзка повече за жените, от колкото за мъжете. Дори с времето жените с дългогодишни връзки все повече и повече издигат интимните взаимоотношения като основен фактор за удовлетвореност в живота.

Четете още: Каква си и какви мъже са подходящи за теб?

В същото време мъжете са доволни тогава, когато са здрави, а партньорката им изпитва оргазми.

Доказано е още, че партньорите, които по-често се целуват и демонстрират привързаността си един към друг, като цяло имат по-добър сексуален живот от тези, които за „оставили“ целувките и милувките в началото на връзката.

Всъщност двойките, съхранили дребните актове на отдаденост един към друг, стават все по-щастливи с напредването на връзката си.

Четете още: Любовта не е просто съдба!