Сама по себе си тиквата е диетичен продукт, който трудно ще ви засити.

Затова в тази рецепта пюрето от печена тиква е допълнено с по-калорични продукти – бадемово мляко и фъстъчено масло.

Освен посочената в рецептата канела можете да добавите и други подправки – кардамон, индийско орехче или карамфил. Ако искате напитката да има по-голяма хранителна стойност, добавете овесени ядки.

Продукти:

20 гр. тиква
100 мл. бадемово мляко
1 супена лъжица фъстъчено масло
канела на вкус
1 супена лъжица мед

Приготвяне:

Почистете тиквата от семките, обелете я, нарежете я на парчета и я запечете на фурна до омекване. Оставете я да се охлади. Смесете в блендер тиквата, бадемовото мляко, фъстъченото масло и меда до постигане на еднородна консистенция. После овкусете с подправки по ваш избор.

Четете още: Смути с авокадо и банан