Предлагаме ви още един психологически тест по картинки.

Представете си, че сте градинар в голяма и красива градина.

Отдавна не сте засаждали нови дървета в нея. Наближава пролет, трябва да забравите страховете и съмненията си и да отидете в градинския център да изберете най-хубавото дръвче.

Идвате в градинския център и виждате 9 красиви и необичайни дървета. Отпуснете душата си и интуицията си и изберете, без да се замисляте, едно дърво за вашата градина.

Избрахте ли? Добре!

Четете още: Най-краткият и точен психологически тест

Но не ви се иска да си тръгнете оттук само с едно дръвче. Преравяте джобовете си и намирате още няколко монети, които ще ви стигнат за второ дърво.

Този път оглеждате много старателно останалите 8 дръвчета и избирате едно от тях.

Сега вече можете да узнаете личностните характеристики на „градинаря“ и скритите страни на душата му.

1. Безгрижен, игрив, несломим.
За вас животът е изплетен от свобода и спонтанност. Стараете се да се насладите максимално на всеки момент. Мотото ви е „Веднъж се живее“. Отворени сте за новото, любознателни сте и обичате промените. Най-много мразите да се чувствате вързани, ограничени от обстоятелствата. Винаги се радвате на изненадите.

2. Независим, непредубеден, директен.
Вие винаги вървите по избрания от вас път. Не признавате сдържащи фактори, които ви пречат да определите сами посоката си. Имате артистични способности, които проявявате в работата си или в свободното си време. Начинът ви на живот е много индивидуален. Никога не приемате сляпо това, което в момента е „на мода“. Живеете според собствените си представи и убеждения, дори ако това означава да плувате срещу течението.

3. Склонен към самоанализ и размисли, чувствителен.
По-често от останалите хора потъвате в мисли за себе си и света около вас. Не понасяте повърхностното отношение. Предпочитате да останете насаме със себе си, вместо да слушате празни приказки. При това отношенията ви с приятелите са много наситени, което ви дава вътрешно спокойствие и чувство за хармония, необходими за доброто ви самочувствие. Уединението не ви потиска и рядко скучаете.

4. Земен, уравновесен, хармоничен.
Вие цените естествеността и простотата. Хората се чувстват добре с вас, защото сте здраво стъпили на краката си и на вас може да се разчита. Карате близките си да се чувстват защитени, без при това да ги потискате. Околните ви смятат за мил и сърдечен човек. Отнасяте се скептично към капризите на модата. Предпочитате практични и семпло-елегантни дрехи.

5. Прагматичен професионалист, уверен в силите си.
Вие държите живота си под контрол. Не разчитате на късмета, а само на собствените си действия. Решавате проблемите по прости начини, избягвайки излишните усложнения. Гледате реалистично на живота и на ежедневните грижи и се залавяте решително с тях. В работата се радвате на доверие, възлагат ви отговорни задачи, тъй като знаят, че на вас може да се разчита. Околните усещат колко сте силни духом. Никога не изпитвате удовлетворение, ако не сте довършили започнатото.

6. Миролюбив, сдържан, неагресивен.
Вие сте общителни, но при това и предпазливи. Лесно се сприятелявате, но в същото време обичате уединението и независимостта. От време на време имате нуждата да си починете от всичко и да останете насаме със себе си, за да помислите за смисъла на живота и да се насладите на уединението си. Трябва ви лично пространство, но не сте единак. В хармония сме със себе си и околния свят и цените това, което животът ви предлага.

7. Уверен в силите си аналитик, на когото може да се разчита.
Вашата светкавична чувствителност ви помага да разпознаете наистина ценните неща – качествените и дълготрайните. Постепенно се заобикаляте с истински съкровища, които са убегнали на по-непроницателните хора. Културата играе особена роля в живота ви. Имате свой собствен стил – ексклузивен и елегантен, независим от модните тенденции.

8. Романтичен, мечтателен, емоционален.
Вие сте много чувствителна натура. Отказвате да гледате на нещата само рационално, за вас е важно какво ви нашепват чувствата. Не можете без мечти. Не са ви интересни хората, които отричат романтиката и се осланят само на разума. Не приемате нищо, което може да ограничи разнообразието на вашите емоции и чувства.

9. Динамичен, активен, екстраверт.
Склонни сте да поемате рискове и да се изправяте срещу предизвикателства, получавайки в отплата интересни и разнообразни задачи. Рутината ви парализира. Жадувате да играете водеща роля в събитията. Когато това се случи, проявявате голяма инициативност.

Прочетете първо описанието на първото избрано от вас дърво. То представлява личността, която виждате в себе си, качествата, които цените.

После прочетете описанието на второто избрано от вас дърво. То представлява тайната част от личността ви, която е скрита за вас, но е видима за околните.