Предлагаме ви един интересен психологически тест, в който ще ви опознаем по очите. Тестът не отнема почти никакво време, а резултатът зависи от вашата реакция на стимулите на картинките. Само 9 изображения и 9 характеристики на вашата личност. Пробвайте – очите са огледалото на душата.

Не бързайте да огледате картинките от теста – първият поглед е най-непринуденият.

Всички типове тестове по картинки използват проективна методика, която дава бързи и достатъчно точни резултати.

Какво ще покаже този тест за вас?

Прегледайте набързо деветте картинки от теста, първо от горе надолу, а после от долу нагоре.

Изберете си едно прекрасно око, което ви привлича, и едно око, което намирате за отблъскващо или просто събужда неприятни чувства у вас.

Запомнете номера на първото и второто избрано око.



Първата картинка обозначава характеристиката на личността, която приемате в себе си.

Втората картинка ще даде описание на личността, която не можете да понасяте в другите и която може би криете в себе си.


Разшифроване на картинките:

1. Доверчива личност


Вие сте човек, който допуска почти всеки в живота и сърцето си. Смятате, че е по-добре да рискувате и да се травмирате, отколкото да се затваряте от хората. На никого не показвате страховете и неувереността си. Смятате, че трябва сами да решавате проблемите си. Опитвате се да се раздавате без остатък на хората, дори когато се измъчвате вътрешно. Лекувате раните си, помагайки на другите.

2. Педантична личност

Вие сте човек, който винаги се опитва да направи добро впечатление и да постъпва правилно. Смятате, че действията ви имат значение за живота на другите. Не показвате на хората вълнението си и това, че сте разстроени. Стараете се да бъдете по-добри – нали това е най-малкото, което можете да направите с времето си на този свят.

3. Жертвоготовна личност


Опитвате се да намерите своя свят навсякъде, където изобщо е възможно. Търсите мястото си в този объркан свят. Не показвате на хората тъмните си мисли. Преживели сте много. Може да се каже, че сте специалист в „сглобяването“ на себе си след падане.

4. Личност-мислител


Вие сте от хората, които обичат да обмислят всичко. Харесва ви да намирате дълбокия и скрития смисъл на нещата. Понякога потъвате твърде много в мислите си и ви е трудно да се върнете обратно в реалността. Не показвате на другите колко сте неуверени за всичко. Можете да откриете еднозначния смисъл на нещо, но пак ще бъдете неуверени по въпроса. Представяте си живота като главоблъсканица и няма да се наиграете, докато не съберете всички парченца от пъзела.

5. Загадъчна личност

Вие сте загадка дори за самите себе си... Пожелаваме успех на всеки, който се опита да ви разбере. Вие сте като паяжина от противоречия, която постоянно си променя настроението. Щом веднъж намерите себе си, веднага започвате търсенето наново. Вие сте немногословен човек, който обърква другите, а понякога и самия себе си с действията си. Предпочитате да наблюдавате известно време човека отсреща, преди да го заговорите. Казвате само това, за което сте сигурни.

6. Чувствителна личност

Вие сте човек, който забелязва всичко и нищо не забравя. Много сте чувствителни и дори и незначителни неща могат да ви направят впечатление. Другите лесно могат да ви накарат да плачете или да се смеете. На малцина показвате колко сте раними. Вместо това демонстрирате колко проницателни можете да бъдете. Възможно е да сте способни да предвидите какво ще се случи занапред в живота ви.

7. Енергична личност

Вие сте човек, който винаги е енергичен или... влюбен. Много сте проницателни. Или обичате, или мразите. Имате цял тон и отгоре мнения... Бързо взимате решения за различни постъпки. Имате много вътрешна енергия, но често сте нервни. За вас „всичко“ е твърде голям залог. Понякога не можете да не си създадете измислена драма наум.

8. Ексцентрична личност

Вие сте човек с необичайни интереси и убеждения. Имате си своите странности, не обичате правилата. Често действате на принципа „Ще правя, каквото си искам, пък да става, каквото ще“. Открити сте с другите хора. Просто се смеете на онези, които се опитват да ви променят. Не обичате да бъдете част от „сивата маса“ хора.

9. Интуитивна личност

Вие сте човек, който много добре разбира света и другите хора. Можете да прочетете много неща по израза на лицето на човек или по тона на гласа му. Усещате, когато ви лъжат. Показвате на света само това, което искате да покажете. Усещате, когато ви манипулират, и знаете как да манипулирате някого, ако се наложи, но обикновено не прибягвате до това.