Автор
Woman.bg

Тенденциите за лятото, продиктувани от модните издания

Модните икони на нашето време са безброй и всяка от тях, било то мъж или жена, често предизвиква възторг, когато се появи със зашеметяващ външен вид. Бляскави рокли, ефирни поли, класически панталони, стилни костюми - екстравагантни или класически, са само част от гардероба на звездите.

Подтикнати от желанието да изглеждаме като тях се впускаме в лудо обикаляне и пазаруване на дрехи, наподобяващи тези от страниците на модните издания. Полюбопитствахме какво е да си част от звездния гардероб, какви са модните тенденции това лято, как да се грижим за новите попълнения в гардероба си и се потопихме в атмосферата на една фотосесия, като отново се доверихме на талантливата българска дизайнерка, която е заснела не малък брой фотосесии – Антония Йорданова, Tune.

През сезоните модните тенденции са различни и според сезона и вълната, на която сме, разчитаме на идеите от модните страници. Креативното мислене на всеки дизайнер си личи в изработката на дрехите, а нестандартните тоалети в съчетание с модерни бижута истински предизвикват мисленето ни за това, как да пресъздадем визията и у дома. Заснемането на фотосесии е вълнуващо преживяване, което остава скрито за читателите на всички модни списания. Магията, която се случва на снимачката площадка и модните тенденции за лятото се разкриха пред нас, съпътствани от вещите съвети на Tune.

„През последните два модни сезона изобилства от мрежи, неопрен и други атрактивни изкуствени материи. Често са комбинирани с поне още една подобна или естествена материя в една дреха - това изисква добър усет за съчетаване на различните текстури и внимателна грижа за съответна вещ. Важна особеност при тях е още, че въпреки състава си се мачкат и могат да се гладят вертикално само с мощна пара.“, споделя с нас Антония.

Дизайнерските дрехи носят своите красота и чар и привличат дамите, които искат да се потопят в омаята на моделите и звездите. С цветни принтове, нетрадиционна дължина или с декорации поддръжката им изглежда сложна, защото никой не иска да „залепи“ ютията върху новата си дреха. Антония Йорданова споделя следния съвет за дамите, които се притесняват от това: „Солираните и крепираните поли са сред силните тенденции и през тази година - дори и през идващия есенен моден сезон предложенията от любимите модни марки ще изобилстват от тях. Достатъчно атрактивни са, за да ги допълните само с непретенциозен тишърт, памучна блуза с дълъг ръкав, дънково или кожено яке. Често, обаче деликатната им текстура се "начупва" и имат нужда от силна пара, която да мине през нея преди да се облечете.“

Освен солираните и крепираните поли на ход през този сезон са интересен модел панталони: „Най-новото попълнение сред стилните тенденции е пола-панталонът с дължина до средата на прасеца и най-често с висока талия. И дължината и моделът като силует са претенциозни, но смелостта да го включите към сезонната си визия е показателен за познанията и смелостта ви. В зависимост от фигурата си можете да допълните с вталена или права горна дреха“.

Усещането да присъстваш на една фотосесия за модно списание е като малка сбъдната приказка. Всеки има своя задача и винаги времето е определящ фактор в осъществяването на проекта. Въпреки всичко чувството да си на място пълно с дрехи, обувки и бижута те вдъхновява да искаш да попиеш всяко модно решение, което си видял. Антония Йорданова ни помогна да споделим с вас какво е да си в модния гардероб за една фотосесия и ни разказа как тя лесно, бързо и удобно се справя със звездните модели : „Една от най- популярните материи при пролетно-летните дрехи е вискозата, но точно тя се мачка изключително много. Използва се при всички модели рокли, туники и широки панталони, но е изморително да пригладите прилежно всеки сантиметър от дрехата. Универсална е от гледна точка на комбиниране с други материи от всякакъв състав, но за да избегнете досадния момент с дългото гладене подгответе ютията и "издухайте" с енергично и бързо третиране с пара и ще се учудите колко лесно и ефективно е.“

Тайната на перфектна визия е само една. Без значение дали носите дизайнерски тоалети или просто се разхождате с плажна рокля ключът към бляскавия вид е добра поддръжка на дрехите. След бекстейдж снимките с Антония Йорданова разбрахме, че поддръжката на тоалетите не е трудна и всяка дреха може да се третира и у дома, а финалният щрих е перфектното изглаждане на дрехата. Дизайнерката без колебание препоръчва на всички дами мощната безкабелна ютия Tefal Freemove, която за нея е „модерен и иновативен избор, който може да се справи безкомпромисно с всяка дреха и на всяко място! “, и добавя : „Не се тревожете да почистите дрехите си сами съгласно инструкциите на етикета и след това да използвате мощната пара, за да я изгладите и тя отново да изглежда като от модните корици.“

Вижте и останалите съвети и идеи от дизайнера Антония Йорданова:

Трикове и идеи за поддръжка на любимите дрехи

Тайната за правилната поддръжка на любимите ти „ трудни дрехи“

Десет лесни съвета от стлиста : как да запазим красотата на дрехите си

Ако искате да спечелите безкабелна ютия Tefal Freemove, отговорете на три въпроса, очакващи ви в играта на Woman.bg и Tefal. На 17-ти юли ще изтеглим и печелившия.

Включи се в играта