Автор
Woman.bg

Тенденциите при грима през 2015: От нежност до екстравагантност

Стилистите разкриха какви визии да очакваме през 2015 г.

По време на есента и зимата световните модни подиуми, освен основните модни трендове, показват и тенденциите в грима и прическите за следващата година. В края на 2014-та ясно пролича, че 2015-та година ще премине под знака на крайните и взаимно изключващи се визии – нежната и екстравагантната.

Първите прояви на знаменитостите под светлината на прожекторите ясно показаха това. От портокалов и прасковен руж, бледи устни и нежни нюанси до ярки цветове и откровена ексцентричност преминаха първите светски събития за годината.

Всички визии до една обаче съблюдаваха най-важното правило в професионалния грим, а именно това за ненатрупването. По същество то представлява следното - ако погледът е ефектно подчертан, то устните трябва да бъдат решени в деликатен, неутрален цвят, а ако устните са потопени в искрящо червило, то очите трябва да бъдат съвсем леко подчертани.

Тази година убедително се завръща и тенденцията от 80-те години с прическа тип "мокър ефект", допълнена от ярки устни.

Синият нюанс в погледа ще доминира през лятото. Това е любим стил на актрисата Лупита Нионго, която подчертава очите си и тъмната си кожа с гримове от по-светлата и ярка гама.

Трендът на опушения поглед, любим на Кара Делвин, остава модерен, както и бронзираната кожа. Тъмнорозовите устни, запазена марка на Кийра Найтли, се завръщат с пълна сила.

Ако все пак не сте от жените, които обичат гримовете в ярки тонове, можете да се доверите на класиката –дискретен грим и облекло, на който винаги залага Бар Рафаели. Подходящи са кайсиевите тонове за сенки, руж и червило.