Автор
Woman.bg

Тенденции в облеклото, които отново се завръщат на мода

Всички сме запознати с максимата, че модата се върти в кръг, като не просто сме я чували, ами нагледно се убеждаваме в правотата й началото на всеки нов сезон, когато на модния пиедестал се издигат пленителни тенденции, които в последствие се оказва, че са осъществили своя дебют далеч, далеч в миналото, понякога края на миналия век, а в нередки случаи дори и през 60-те и 70-те години на отминалото столетие.

Като съвсем естествено тенденциите в облеклото тази есен не правят изключение и красноречиво доказват, че актуалните днес тоалети и аксесоари, са били модерни и преди няколко десетилетия. За докажем този моден феномен нагледно, подготвихме за вас любопитна селекция, главни действащи лица в която са някои от най-известните модели в света, защото представяйки новите колекции на модните брандове и дружейки с дизайнерския елит, е съвсем естествено те да са дамите, които са винаги в крак с модата, не само на червения килим, но и в ежедневието си.

Сако на голо + мъжки прав панталон

Модата да се носи сако на голо налага моделът Бианка Перез Морена през далечната 1971, когато залага именно на такъв стайлинг за сватбата си с Мик Джагър.

Интересна подробност е, че Бианка е принудена да се облече по този начин, просто защото блузата, която е смятала да сложи под сакото, не й е станала заради наедрялото й от бременността коремче. Обществеността обаче не се интересува от подробностите, тя просто се влюбва в бунтарското и фриволно излъчване на визията на модела.

Едни по-различни булчински рокли

Сакото, носено на голо, се превръща в истински моден властелин и е актуално десетилетия наред. През 90-те години към него се прибавя правият панталон ала-взет от гардероба на любимия и по този начин се бележи началото на един ефектен тренд, умело смесващ сексапилната нотка и строгата елегантност.

Почитателки на този емблематичен за времето си ансамбъл са модели като Клаудия Шифър и Линда Еванджелиста.

Последват обаче няколко десетилетия, през които комбинацията от сако на голо и мъжки прав панталон е низвергната, но ето, че с настъпването на 2014 година въпросното съчетание излиза като феникс от пепелта, печелейки си верни почитателки, сред които и любимката на Карл Лагерфелд – Кара Делевин.

Сако с подплънки на раменете

Връхните дрехи с подплънки на раменете станаха актуални в края на 80-те години на миналия век, като апогеят им бе през 90-те, когато буквално нямаше дама, която да не притежава поне няколко сака с повдигнати рамене. Съвсем естествено изключение не правиха и моделите, а като най-големи фенове на тенденцията се открояваха Синди Крауфорд и Наоми Кембъл.

После последваха няколко не толкова славни години за саката с подплънки на раменете, през които те бяха обречени на забвение. Модата им обаче постепенно се завръща през последните месеци, доказателство за това е и визията, която русокосата красавица Джиджи Хадид демонстрира преди седмици.

Вдъхновение за визията ви от звездите

Правото кожено яке

Коженото яке е абсолютно задължителен елемент от гардероба на всяка дама, защото без преувеличение то е онази връхна дреха, която идеално допълва всяка визия - и ежедневната, включваща дънки и кецове, и полата тип "молив" в комбинация с шик риза, и парти рокличката за петък вечер.

През последните години актуални бяха така наречените рокерски кожени якета, както и тези модел бомбер, но тази есен на модния пиедестал се завръщат класическите прави кожени якета, характерни за 90-те години на миналия век. Те обаче са претърпели известна трансформация и идват при нас с по-къса дължина и с по-пищен дизайн - двойно закопчаване, множество ципове, капси и джобове.

Есенна повеля: Кожено яке