Автор
Woman.bg

Теменужка Петкова: Харесвам хъса на Маргарет Тачър

Бившият министър на енергетиката Теменужка Петкова разказва специално за читателките на Woman.bg как съвместява личния си живот с професионалните задължения, как обича да прекарва свободното си време и какво е нейното кредо.

-Как съчетавате личния живот с натоварения професионален график?

-Да, ежедневието ми настина е много ангажирано, но за щастие винаги съм имала подкрепата на семейството си и именно тя ми дава сили да продължа. Вярвам, че трябва да имаш поддръжката на най-близките си, за да можеш да се посветиш на работата.

Налага ми се понякога да пропускам моменти, които са важни за близките ми хора, заради работата. Но когато видиш, че това, за което се бориш, се случва, разбираш, че си струва и удовлетворението наистина е много голямо.


-Колко време отделяте за себе си?

-Напоследък доста малко. Това не трябва да прозвучи като хвалба или някакъв позитив, но заради ангажиментите, мога да отделям все по-малко време за себе си. Както вече споменах предизвикателствата са големи и когато човек дава сърце и душа за това, което прави, и види, че нещата се получават, си казва, че си е заслужавало.



-Кое е любимото Ви място в България? Къде предпочитате да почивате със семейството си?

-Много обичам морето и се нуждая от него през летния сезон, защото то ми дава сили. Обичам и планината, особено Рила. Там наистина се чувствам прекрасно, отпочинала и заредена. Със семейството и приятелите ми обичаме да посещаваме местностите Паничище и Седемте Рилски езера.

-Какво е вашето мото, което Ви води напред?

-За мен най-важното е човек да бъде почтен, да бъде себе си, да прави това, което трябва, пък да става каквото ще.

-Съветвате ли това и детето си?

-Съветвам и изисквам от сина си да бъде честен, почтен и достатъчно отговорен.

-Кое е любимото Ви четиво?

-Чета доста специализирана литература, иначе последното нещо, което четох, бе биографичната книга на Маргарет Тачър "Живот и политика". Много харесвам тази дама като политик, като жена, допада ми нейният хъс.