Автор
Woman.bg

Техники за перфектно нанасяне на фон дьо тен

Едно от най-добрите изобретения в света на козметиката определено е фон дьо тенът, който прикрива доли и най-забележимите(според теб) несъвършенства по кожата.

Предлагаме ти 3 техники за нанасяне на „магическия“ макияж.

С гъба
Гъбичката е перфектното решение за нанасяне на фон дьо тен, тъй като можеш да я използваш с една ръка, докато с другата държиш чаша с кафе, например. Избери гъбичка в кръгла форма, подобно на тази, с която нанасяш пудра. С гъбата можеш да нанесеш по-солидна основа, което е положителното, но тя има един недостатък - поема част от фон дьо тена, така че трябва да я сменяш от време на време.

С четка

Започни от едната половина на лицето, когато нанасяш с четка, след това премини на другата. За изравняване напълно на тена, накрая можеш да минеш лицето още веднъж, без да си нанесла продукт на четката.

Още по темата четете тук: Идеална основа за грим (видео)

С ръце

Всъщност това е възможно най-хигиеничния начин за нанасяне на фон дьо тен, тъй като винаги можеш да ги измиеш. По четката или по гъбата се събират много повече бактерии, отколко по ръцете ти, затова е време да експериментираш и да започнеш да скриваш малките несъвършенства по този начин.Така е и по-лесно да се нанася продукта във вдлъбнатите зони на лицето, като например около носа, или близо до косата.

Още по темата четете тук: Как правилно да определим цвета на фон дьо тена?

Посрещни топлите месеци по-красива отвсякога с продукти на L'oreal! Тях можеш да разгледаш и закупиш от Farma.bg