Автор
Woman.bg

Те се отказаха от големия град и заживяха на изолиран плаващ остров

Преди близо 25 години двойка артисти - Уейн Адамс и Катрин Кинг, изморени от пренаселената и замърсена действителност, която ги заобикаля в мегаполиса Торонто, решават да заживеят на самотен остров.

Но не някой екзотичен, а такъв, който съвсем сами си построяват до бреговете на Ванкувър. Те посвещават повече от две десетилетия на създаването на острова, като продължават да работят по изграждането му и до днес, опитвайки се да го превърнат в място, на което живеят в хармония не само един с друг, но и със заобикалящата ги природа.

Плаващият остров, на който двойката живее в пълна изолация от цивилизацията, представлява комплекс от къщи, галерия и фар, чрез които влюбените се опитват да се слея с природата, но без да нарушават нейния курс, признават самите те. Затова и домът им е еко рай, декориран от рециклирани и боядисан в яркорозово, тюркоазено и лилаво.

Двойката консумира само храна, която си е отгледала сама в градините или парника на плаващия остров, на който също така има и соларни панели, преобразуващи светлината в електричество.

"Ние живеем живота си по начин, който ще помогне за поддържането и запазването на околната среда. Всяко решение, което вземаме е водено от тази идея и нашата съвест" е отговорът, който Уейн дава на въпроса защо са избрали да живеят в изолация на построения от тях плаващ остров.

А вие, дами, бихте ли се преместили в такава къща, изолирана от модерното общество?

1991

1992

1998

2015