Автор
Woman.bg

Те оставиха лъскавия живот, за да обиколят света

Главни действащи лица в днешния ни материал са двама млади влюбени, които зарязват високоплатената си работа и напускат скъпия си апартамент, за да обикалят света само с раничка на гърба.

Това са 24-годишната Шарлот Бейли и 25-годишният Чарли Уайт изведнъж се отказват от живота, за който толкова дълго са се борили, за да посетят не само най-известните забележителности по света, но онези малко известни, но невероятно впечатляващи и екзотични кътчета.

За целта двамата напускат работите си – Шарлот е стюардеса, а Чарли успешен брокер, напускат прескъпото жилище, в което живеят в Лондон и се пренасят при семейството на Бейли за няколко месеца, за да могат да съберат необходимите им средства за заплануваното пътешествие.



"Бяхме на върха на щастието, когато успяхме да си намерим скъпоплатени работи, които освен всичко друго ни и харесваха. Но след дълги часове работа и живот в луксозен апартамент, за който само сме мечтали преди, изведнъж разбрахме, че добре подсигуреният финансово живот всъщност не е гарант за щастие и се нуждаем от нещо съвсем различно, за да бъдем в мир със себе си. От пътуване.

20-дневното пътешествие веднъж-два пъти годишно не ни стигаше, искахме нещо повече. И двамата бяхме достигнали до това усещане едновременно и ни стигна само един разговор, за да вземем решението да напуснем работите си, да освободим жилището и да си позволим да преследваме мечатата си и да бъдем щастливи.

Обадих се на родителите ми и им споделих, че не сме щастливи, разказах им за плановете ни и ги помолих да живеем при тях за няколко месеца, за да спестим пари. За щастие те бяха много разбрани и веднага се съгласихме.

Когато се върнахме в родния ми град, с Чарли работихме доста. Сменихме общо 9 различни работи, понякога сме работили на 2 места едновременно, но цялата умора и малкото часове сън си струваха, защото те ни помогнаха да си осигурим средствата нужни ни да посетим Аржентина, Бразилия, Индия, Чили, Перу, Маями, Тайланд и още десетки дестинации, които си бяхме набелязали", разкрива Шарлот.

Четири месеца след като напускат работа, те заминават на околосветското пътешествие. Събрали са солидна сума, която в комбинация с парите, които са заделили от високоплатените си работи им позволява да пътешестват на воля. Но въпреки това те не се изхвърлят и често спят в най-обикновени хостели, е разбира се случва се и да се поглезят, както правят в Сингапур, отсядайки в луксозния комплекс Marina Bay Sands.



И все пак за да не свършат финансите, с които разполагат, те не просто пътешестват, а често се задържат по-дълго на местата, които са им интересни и започват някаква работа там – от сетвитьори до учители по английски. След няколко седмици например заминават за Бали, където възнамеряват да изкарат курсове по фридайвинг, за да може когато заминат за Тайланд след няколко месеца, там да работят като инструктори по гмуркане.

Друго интересно е, че двамата пътуват само с по една раничка на гърба, като Шарлот смело заявява: "Когато живеехме в Лондон се бяхме превърнали в консуматори, мислехме си, че скъпите вещи и модерните джаджи са ключът към щастието. Но сега, без тях, сме толкова щастливи, колкото не сме били никога преди. Не са ни нужни най-новите смартфони и огромни телевизори, истината е, че най-голяма радост носят малките неща в живота – красивият залез и синият хоризонт."