Рядко се замисляме за историята и значението на продукти, които носим ежедневно в дамската си чантичка.

Някога чудилили сте се какво бихте правили без червилото, спиралата, мокрите кърпички и дамските превръзки? Последният продукт спасява всяка жена ежемесечно от неудобството, което й създава менструалният цикъл.Нашият екип отпътува до немското градче Швалбах, където се намира инновационният център на любимите ни превръзки Always, за да научи повече за най-новите разработки на компанията. Даваме си сметка, че без тях животът ни би бил още по-тежък, нервен и разярен през петте напрегнати дни, в които всички наоколо бяга от нас.

По време на посещението си в Швалбах се уверихме, че в малкото градче в близост до Франкфурт на Always се обръща сериозно внимание с немска прецизност. В иновационния център са инвестирани 40 милиона долара и работят над 350 служители от 22 националности. Убедени сме, че в момента си задавате въпроса какво правят всички тези хора и каква иновация може да има в нещо толкова статично като дамската превръзка. Истината е че в центъра ежедневно се правят стотици тестове, които целят усъвършенстването на продукта. От марката споделят, че тяхната цел е жените да използват пълния си потенциал и дори в деликатните дни от месеца те да могат да се чувстват свободни и позитивни.



Ще споделим с вас и любопитна информация от стая, в която се тестват използваните дамски превръзки, която по обясними причини няма да допълним със снимков материал. В нея служители на иновационния център в Швалбах ежедневно тестват използвани дамски превръзки, които им изпращат дами-доброволки. По този начин експертите на марката придобиват най-ясна представа затова как се държи продуктът им в полеви условия и какво в него трябва да се подобри. Освен това в центъра ежедневно се изпробват нови материали, създават се превръзки-прототипи, които се тестват, някои от тях стигат до рафта в магазина, а други остават за доразработване, а трети биват отхвърляни заради своята неефективност.



Истината е, че дамската превръзка е изминала доста сериозен път през годините и пръст в нейното революционно развитие има точно Always. Още през 1981 г, именно марката, въвежда крилцата, които помагат на превръзката да не се размества. Десет години по-късно пък от Always започват предлагането на ултра тънки превръзки, които от 1993 г. са в индивидуални опаковки.

Съвсем наскоро марката пусна своя последен продукт – новите Always Ultra. Тяхната цел е да предложат на съвременната ангажирана дама още по-голяма защита от протичане. Always Ultra са снабдени с нов повърхностен слой който предлага едновременно комфорт и защита. Слоят се състои от стотици абсорбиращи макро-и микро-конусовидни фунии, чиято функция е да насочват влагата далеч от тялото за секунди.



Новата система за усвояване съдържа AGM (Absorbent Gelling Material), който насочва ефективно течността далеч от тялото и надолу към сърцевината на подложката и поддържа сухота в продължение до 8 часа.

С подобрената защита срещу протичане, жените не трябва да променят рутината си по време на цикъл. Сега, по време на цикъл, те могат да видят ежедневието си в една нова и различна перспектива, независимо дали това става в спортната зала, опитвайки нов спорт или отивайки на купон.

Любопитни факти:

- В повърхността на една дамска превръзка Always Ultra има средно по 100 малки абсорбиращи дупки на един см площ
- Според експертите на Always, в леки и средно-активни дни превръзката трябва да се сменя най-малко три пъти на ден, а в активни дни - 4-5 пъти.