Автор
Woman.bg

Те доказаха, че истинската любов съществува

Запознайте се с Ана Мария и Амброзио Лопес - живото доказателство, че истинската любов съществува.

Казваме го, не само защото двамата са заедно от 60 години и още могат да бъдат видени да се прегръщат, целуват и да си шушнат нещо на ухо, но и защото макар и сега да имат голямо и любящо семейство, е имало дни, когато на двамата им се е налагало ревностно да се борят за правото да бъдат заедно.

Те се запознават през 50-те години на миналия век в Рио де Жанейро и по думите на Амброзио веднага се влюбват, но за жалост това не е достатъчно, за да заживеят щастливо заедно. Родителите на Ана са твърдо против това тя да има отношения с Лопес, заради разликата в цвета на кожата им и социалния им статус. Ана е от богата аристократична фамилия и родителите ѝ възнамеряват да я омъжат за някой заможен мъж с положение в обществото. Но младата дама не иска и да чуе за уреден брак, тя е лудо влюбена в Амброзио и решава, че единственият начин да бъде щастлива е сама да се пребори за любовта.

Ана събира всичко, което ѝ е от първа необходимост, в един куфар и една вечер избягва от тях, оставяйки зад гърба си семейството и охолния живот, за да бъде с мъжа, когото обича. Въпреки че се лишава от голямо богатство и години ѝ се налага да живее скромно, тя казва, че не просто не съжалява за избора си, а това е най-доброто решение в живота ѝ.

Другата двойка, която е 100% доказателство, че истинската любов съществува, е от Австралия. Те са Турия Пит и Майкъл Хоскин.

Когато се запознават, Турия работи като модел, а Майкъл като полицай, но те не се събират веднага, минават години и двамата разкриват чувствата си, за да се превърнат в "най-перфектната двойка" според думите на приятелите им. Турия завършва минно инженерство и се мести в друг град, за да работи по специалността си, Майкъл без колебание напуска своята работа, за да е с жената, която обича, и я последва, като също започва да гради професия в минната промишленост.

Двамата имат еднаква визия за живота, споделят общи хобита, обичат да са активни сред природата и светът им изглежда като една безкрайна идилия, до един ден. Турия участва в местен маратон, когато е хваната в огнен капан в гората, красавицата е обградена от пламъци и не може да намери изход навън. Тя си спомня, че в един момент е загубила надежда и си е мислела, че ще умре, като единственото, за което се е притеснявала тогава, е, че повече няма да види любимия си.

"През цялото време не спирах да мисля за него, за времето, което имахме", разкрива Пит.

Младата дама - тогава на 24, е извадена от пожара и откарана в болница с повече от 60% изгаряния. Лекарите са скептични и не дават много надежди, че Турия ще оживее. Но Майкъл не губи надежда, моли се и денонощно е до леглото ѝ повече от месец.

Турия се събужда и тогава целият свят отново придобива смисъл за Хоскин.

"Здравей, скъпа. Обичам те. Не е ли прекрасно, че си жива?", са думите, с който той я посреща. Турия си спомня, че ужасната болка и всички апарати, закрепени за нея, не са ѝ дали възможност да отговори, но ако е можела, е щяла да изкрещи "не".

Турия е в силен емоционален шок месеци наред, тя се сблъсква не само с 200 пластични операции, тежка рехабилитация и се учи да прави всичко наново - да седи изправена, да ходи, да говори, но и изпитва ужас от визията си и не се поглежда в огледало половин година. Майкъл обаче е с нея през цялото време, той напуска работа, за да се грижи за любимата си, защото тя не може да се обслужва сама, като е не само физическа, но и нейна морална подкрепа.

"Веднъж две физиотерапевтки ме държаха, за да изкача едно малко стъпало и когато аз успях, Майкъл подскачаше отстрани, скандираше и ръкопляскаше, сякаш съм завършила триатлон", спомня си Турия.

Тя признава, че дълго време се е държала зле с него, защото е била в емоционална дупка и ѝ се е искало той просто да я зареже, но той не го е направил. "Бе неотлъчно до мен 24 часа." И постепенно вярата му в нея, я е накарала и тя да вярва в себе си.

"Всеки ден той ми казваше: "Красива си, Турия. Какво ще постигнеш днес?" И аз постигах нещо, с малки стъпчици си възвръщах предишния живот."

Майкъл разкрива, че и за секунда не си е мислел да се раздели с Турия. "Та тя е любовта на живота ми, ние споделяме еднакви ценности, тя е толкова енергична и прекрасна, обича да е сред природата, обича океана също като мен."

Докато Турия е в интензивното и още не се е събудила, Майкъл се моли ежедневно и ѝ купува годежен пръстен, надявайки се да я направи своя жена, когато се събуди. Е, така и става. Но той изчаква тя да се съвземе и да дойде подходящият момент. И той идва - миналата година, докато са на почивка на Малдивите, Майкъл пада на колене и я пита, дали ще стане негова жена. Тя приема, споделяйки по-късно, че всеки ден, през който се буди до Майкъл, е вълшебен.