Mama mia! Обичаме италианската кухня. Харесваме всичко в нея. Вкусовете, ароматите, цветовете... Днес ще приготвим ньоки с царевица и босилек.
Нeбходими са ни щипка добро настроение, доза любов и, разбира се, правилните продукти,
1 с.л. зехтин
1 с.л. краве масло
½ сладък лук
2 скилидки чесън
1 ч.ч. гъби
¼ ч.ч. сол
¼ ч.л. черен пипер
1 ½ ч.ч. сметана
½ ч.ч. настъргано сирене пармезан
3 кочана царевица, запечена на скара
250 г ньоки
пресен босилек и риган за гарнитура
Следва да приготвим заедно ястието.
Загрейте голям тиган на средно слаб огън и добавете зехтина и маслото.
След като маслото се разтопи, сипете кубчетата лук и разбъркайте. Гответе, докато омекне, около 6 до 8 минути. Прибавете чесъна и гответе още една минута. След това добавете и разбъркайте гъбите. Гответе в продължение на 5 до 6 минути, като разбърквате често, докато омекнат.
Накрая поръсете сместа със сол и черен пипер.
Увеличете температурата на котлона до средна. Към сместа постепенно добавете сметаната, като разбърквате през цялото време. Прибавете сиренето пармезан и отново разбъркайте. Добавете и царевицата заедно и с ньоките, като разбъркате добре.
Поръсете отгоре с пармезан малко повече пармезан и декорирайте с босилек и риган.