Mama mia! Обичаме италианската кухня. Харесваме всичко в нея. Вкусовете, ароматите, цветовете... Днес ще приготвим ньоки с царевица и босилек.

Нeбходими са ни щипка добро настроение, доза любов и, разбира се, правилните продукти,
1 с.л. зехтин

1 с.л. краве масло

½ сладък лук

2 скилидки чесън

1 ч.ч. гъби

¼ ч.ч. сол

¼ ч.л. черен пипер

1 ½ ч.ч. сметана

½ ч.ч. настъргано сирене пармезан

3 кочана царевица, запечена на скара

250 г ньоки

пресен босилек и риган за гарнитура

Следва да приготвим заедно ястието.

Загрейте голям тиган на средно слаб огън и добавете зехтина и маслото.

След като маслото се разтопи, сипете кубчетата лук и разбъркайте. Гответе, докато омекне, около 6 до 8 минути. Прибавете чесъна и гответе още една минута. След това добавете и разбъркайте гъбите. Гответе в продължение на 5 до 6 минути, като разбърквате често, докато омекнат.

Накрая поръсете сместа със сол и черен пипер.

Увеличете температурата на котлона до средна. Към сместа постепенно добавете сметаната, като разбърквате през цялото време. Прибавете сиренето пармезан и отново разбъркайте. Добавете и царевицата заедно и с ньоките, като разбъркате добре.

Поръсете отгоре с пармезан малко повече пармезан и декорирайте с босилек и риган.