Бащата на Джоузи Зетц няма да може да заведе дъщеря си до олтара в деня на нейната сватбата. Той е неизлечимо болен и няма да доживее паметния ден.

Затова калифорнийската фотографка Линдзи Вилаторо организира това събитие за 11-годишното момиче и нейния баща.

Джим, на 62, е диагностициран с рак на панкреаса, когато заедно със съпругата си Грейс наемат Вилаторо. Тя е препоръчана на семейството, защото предлага фотосесии на клиенти с тежки заболявания, искащи да документират своите последни моменти заедно с близките.

"Аз наистина се опитвам да покажа техните лица, това кои са те, а не тяхната болест".

Вилаторо публикува трогателната фотосесия на семейство Зетц на своя уебсайт, за да събере дарения като подарък за момичето. Тя иска да направи последния си рожден ден в компанията на баща си едно незабравимо преживяване.

Тогава идва идеята за сватбената церемония, включваща рокля, пръстен и много цветя. Така нейният баща ще може да я заведе до олтара, мечтата на всеки баща и всяка дъщеря.

"Това е най-хубавият ден в живота ми. Развълнувана съм и се радвам, че преживях тези моменти", казва Линдзи.

Освен фотосите, Вилаторо заснема и видеоклип, озаглавен по-късно "Заведи ме до олтара, тате".

Истинският смисъл на специалния ден се усещаше от всички.

"Те искаха да покажат своята история на света, да се чувстват част от тяхното семейството", казва Вилаторо. "Ще дойде ден, и то много скоро, когато него няма да го има. С тази церемония Джим винаги ще бъде с нас. Повечето хора се фокусират върху смъртта, а не върху човека и спомените, които оставя след себе си".

Източник: sportuvai.bg

ВИДЕО: