Автор
Woman.bg

Там, където всички природни чудеса се срещат

С приятеля ви все още се чудите къде да пътувате това лято? Имате бюджет от около 500 лева и искате да видите, усетите, почувствате някое ново място?

Днес ще ви предложим дестинация, от която няма как да не останете доволни - живописните Канарски острови.

Те са архипелаг и автономна област в Испания, като се намират близо до Африка – на 100 км на запад от границата между Мароко и Западна Сахара.

Състоят се от две провинции - Тенерифе и Гран Канария, като и двете имат своя уникален чар.

Конкретно днес сме решили да започнем с Гран Канария и неговите невероятни забележителности - можем да кажем, че това е мястото, където природната красота среща лукса по неповторим начин.

Той често е наричан "малкият континент", като представлява някогашен вулкан. Той е най-посещаваният от Канарските острови, благодарение на златистия и бял пясък, луксозни хотели и първокласното обслужване.

Освен многобройните хотели, в които можете да се насладите на пълен релакс, там има и забележителни плажове и природни дадености.

Националният парк "Тиманфая" в град Лансароте ще ви изненада с екзотика, благодарение на многобройните си вулкани. Неслучайно това място е оприличавано на картинка от научнопопулярен филм за някоя друга планета.

Най-известният плаж на Лансароте е папагалският (Papagayo), който ще ви впечатли, дори и да сте имали възможността да обикалите различните райски кътчета на земята.

Известна атракции на остров Гран Канария е главния град Лас Палмас, в който можете да посетите къщата на Христофор Колумб "Casa de Colon", който през времето, когато не е пътешествал е живял, преди да открие Новия свят. Определено си заслужава си да се разходите по яхтеното и риболовно пристанище Пуерто Моган, както и да посетите катедралата "Света Анна".