Автор
Woman.bg

Талантлива и стилна – Руни Мара на премиерата на „Измет“ в Рим

На кинофестивала в Рим се състоя европейската премиера на „ИЗМЕТ“ – най-новата творба на британския режисьор Стивън Долдри, номиниран три пъти за „Оскар“ за „Били Елиът“, „Часовете“ и „Четецът“, последните два от които донесоха „Оскар“-и на Никол Кидман и Кейт Уинслет.

Във вещите ръце на британския режисьор този път е американката Руни Мара, която проби в света на голямото кино с участието си в „Социалната мрежа“, а главната роля в „Мъжете, които мразеха жени“ й донесе номинация „Оскар“.

В „ИЗМЕТ“ тя се превъплъщава в работник от неправителствена организация в Рио де Жанейро.

В Рим 29-годишната актриса впечатли фестивалната публика с визията си – на прес конференцията се появи с прелестна бяла рокля на едри цветя.

Четете още: Гуинет Полтроу пуска модна линия

Стилът на Руни е оригинален - смесица между пънк и готик с класически елементи и неочаквани детайли.



Актрисата се бе спряла за събитието на прическа с пригладена назад коса и грим, подчертаващ естествената й красота.

На официалната прожекция в събота вечерта Руни беше с елегантен черен тоалет от две части.



В италианската столица присъстваха и трите момчета в главните роли – Риксон Тевес, Луис Едуардо и Габриел Уейнстейн.



В ИЗМЕТ бразилците на 14-15-годишна възраст застават за първи път пред камера, след като са открити по улиците на Рио.

Режисьорът Стивън Долдри сподели, че това е било истинско предизвикателство за екипа на продукцията. Всичко е зависело от нагласата им – дали и кога ще дойдат на снимки и дали ще бъдат в нужното настроение. Друго предизвикателство, с кеото се е сблъскал основният екип, включително Руни Мара и Мартин Шийн, е било езиковата бариера. По време на снимките са работили основно с местни хора, които не говорят английски. Мара сподели пред медиите в Рим, че това обаче е допринесло за автентичността на диалозите в самия филм, голяма част от които са на португалски.

Четете още: Бременната Блейк сияе на червения килим

ИЗМЕТ е вълнуващо приключение из най-тъмните дебри на живота в Рио де Жанейро. Когато три момчета от бордеите на Рио, работейки на сметището, откриват заровен в отпадъците портфейл, дори не си представят, че това ще промени живота им завинаги. Тримата се забъркват в необикновено приключение в надпревара с времето, опитвайки се да задържат портфейла, да се измъкнат от полицията, която е по петите им, и да разкрият тайните му. По пътя ще трябва даразграничат приятели от врагове, докато сглобяват историята на притежателя на портфейла и разкриват тайни за корумпирани политици, откраднати пари и полицейско насилие. Но двама американски мисионери, работещи в гетото им – обезвереният отец Джулиард (Мартин Шийн) и младата му асистентка Оливия (Руни Мара) – може би ще имат сила да почукат на правилните врати.

ИЗМЕТ ще бъде представен за първи път у нас на КИНОМАНИЯ, където прожекцията му в Зала 1 на НДК на 23 ноември ще закрие фестивала. Премиерата в кината е на 5 декември.

Четете още: Руни Мара е новото лице на Calvin Klein