Вън от зоната на комфорт

Защо? Регулирането на интензитета, времето и вида на кардио тренировката, която правите редовно, е от съществено значение, което ще допринесе за бързи и ефективни резултати.

Как? Ако сте фен на дългото и умерено бягане или на еднотемповите тренировки, помислете за промяна на някои от вашите седмични сесии. Заменете монотонните упражнения с интервални тренировки с висока интензивност. Смяната на темпото оказва благотворен ефект върху работата на сърцето, мускулния тонус, дишането, осигурявайки балансирана тренировка на цялото тяло.

Талантът е в разнообразието

Защо? Изготвяйте си сезонни програми. Всеки месец залагайте на нова фитнес дейност. Ако до този момент сте наблягали повече на аеробните или силови упражнения, добре е сега да се отдадете на йога, плуване, каране на колело или др. Разнообразяването на спортните дейности е от съществено значение за поддържане на добрата форма, както по отношение на мускулатурата, сърдечния ритъм и правилното дишане, така и гъвкавостта на тялото.

Как? Гъвкавостта на тялото може да развивате и поддържате чрез различни тренировъчни сесии от сферата на каланетиката, йогата и аеробиката.

Участвайте в състезания

Защо? Tурнири, състезания, олимпиади ще мотивират и стимулират спортния ви дух. Успоредно с това ще ви дадат желание да поддържате добра физическа форма.

Как? Намерете събитие, което ще е предизвикателство за вас и вашата издържливост, дух и воля. Добра идея са турнирите по маратон, тенис или футбол. Ако сте любители на въздушните спортове, бънджи или скачане с парашут също биха били добра идея да изпитате личните си качества, смелост и състезателен дух.

Забавлявайте се!

Защо? Едно скорошно проучване на Reebok сочи, че 2/3 от жените от 25 страни са заявили, че ще спортуват повече, ако към тренировката е свързана с доза забавление. Истината е, че много жени, които нямат нужда от отслабване, не намират нищо привлекателно в това да се потят и уморяват по време на упражненията.

Как? Запишете се на уроци по зумба или групови тренировки. От своя страна зумба латино денс аеробика е комбинация от танц и кардио упражнения, които се различава с това, че докато тренирате се забавлявате и разтоварвате от натрупаното напрежение. Създателят на зумба – инструкторът по аеробика Алберто "Бето" Перес – решава да съчетае полезното с приятното, като вкарва в часовете си латино музика и стъпки, характерни за нея.