Носенето на аксесоари е един от най-ефективните начини за изразяване на естетическия ни вкус, позицията ни по дадена социална тема или принадлежността ни към определена субкултура.

Що се касае до визията ни, винаги детайлите са тези, които придават настроение, стил и завършеност. Благодарение на тях подчертаваме индивидуалността и възгледите си. Накратко – аксесоарите говорят, вместо нас. И заради това е добре, когато ги използваме, да знаем какво послание бихме искали да изпратим към околния свят. Хубаво е да не се осланяме единствено на това, което ни грабва окото, но и на смисъла, който влагаме, носейки определен аксесоар.

Бижута

Неслучайно започваме с тях. От край време бижутата са едни от най-значимите аксесоари, както за жените, така и за мъжете. Още в древните цивилизации хората са използвали накити от най-различни метали и скъпоценни камъни, не само с естетическа цел, но и за да бъде ясно кой какво място заема в обществото. В днешно време, благодарение на бижутата, ние можем да разберем много за притежателя им – за разбиранията му за красота, за обществения му статут и дори за семейното му положение. Знаете ли, че дори носенето на пръстен на всеки отделен пръст означава нещо различно? Но за това ще ви разкажем по-нататък.

Шапка

Прекрасен аксесоар, който мигновено придава очарование и стил на визията ни, независимо дали носим бомбе, федора, плетена зимна шапка или шапка с козирка. Разбира се, всяка разновидност на този аксесоар носи своята история и значение, но също така е хубаво да го съчетаем уместно и с останалата част от outfit-a си.

Шал
Един от най-женствените и изискани аксесоари. Шалът, освен прекрасно средство за предпазване от студа, е аксесоар, който винаги ще ви придава изтънченост. Освен това той може да бъде носен по много различни начини, в зависимост от стила и настроението ви.

Чанта

Едва ли има друг аксесоар, който да говори толкова много за характера на една жена, колкото чантата й. Общо взето ако някой иска да разбере нещо повече за нас и всекидневието ни е най-добре да погледне първо в нея. Тя е мини версия на дома ни и отразява важни черти от характера ни. По вида на чантата ни става ясно дали сме подредени, или по-скоро около нас е творчески хаос, дали залагаме на качествени материали, дали имаме отношение към модата, или просто залагаме на удобството като от години носим онази голяма черна чанта, която вече е добре да заменим с нещо по-стилно и изобщо всичко за начина ни на живот. Все по-рядко по улиците можем да срещнем жени, носещи чанти в по-нестандартни цветове, но те заслужават поздравления, защото демонстрират специално отношение към детайлите.

Ръкавици

Все пак една от причините да се радваме, когато времето застудее, е че отново идва моментът, в който ще носим любимите ни кожени ръкавици. Всъщност ръкавиците са аксесоар, подходящ за всеки сезон, особено ако стилът ви е по-женствен и елегантен. Нищо не може да придаде повече красота и закачливост на някоя лятна или есенна рокля от едни прекрасни дантелени ръкавици. Те са знак на изтънченост и създават усещане за достолепност.

Очила

С диоптър или без, очилата ви издават! По рамките и модела им, можем да съдим за притежателя. Също така, по марката и качеството на изработка, разбираме и за отношението ни към здравето. Известно е, че много дами, дори и по принцип да не залагат на скъпи аксесоари, се отнасят много сериозно към очилата и си купуват само най-доброто, в името на здравето си. Без значение дали са слънчеви, или очила с диоптър, изборът на цветни рамки, най-често червени, говори за отношение към детайла, стремеж към нестандартното и за засилен интерес към модата като цяло. Изборът на черни рамки и класически модел, по-скоро ни говори за подреденост, практичност и залагане на традициите.

Нека научим нещо повече и за мъжете, според аксесоарите, които носят