Известната холивудска актриса Кейт Хъдсън е от известните дами, притежаващи прекрасна фигура, която смело може да демонстрира дори и в по-предизвикателни тоалети. Каква е тайната на перфектното й тяло обаче?

Повечето жени винаги носят в чантичката си мобилен телефон, дъвки, определен набор козметика, различни „важни хартийки“, ключове и др. Кейт обаче никога не се разделя с въжето за скачане – тя използва всяка свободна минута за тренировки, което я дарява със здраве и красива фигура.

Личната треньорка на актрисата, Никол Стюарт разкри тайната страст на клиентката си в интервю за списание „Look magazine”: “Кейт винаги си носи въжето за скачане, където и да отиде. Скача при всяка удобна възможност. Четири 5-минутни тренировки на ден са много по-напрягащи от 20 минути кардио-упражнения“.

Според Никол няма вълшебни рецепти или безотказно действащи хапчета за добра фигура и доказателство за това е Хъдсън, която дължи тонизирания си външен вид на упорит ежедневен труд и постоянни тренировки. При това Кейт успява да съчетае кариерата си с майчинството и редица други ангажименти. Кога намира време да спортува? Между другото, просто разбива тренировките си на множество кратки, но редовни серии.

Четете още: И лятото дойде с Кейт Хъдсън

За Кейт 20-40 минутите тренировка на ден са като да си измиеш зъбите. Задължително го прави, независимо от това колко е натоварена. Ако намери повече от 20 свободни минутки, Хъдсън с удоволствие практикува йога и танци, ходи на планина и играе тенис.

В едно интервю за списание „The Sunday Times Style magazine” актрисата сама разказва за своето въже за скачане. „Обичам да скачам на въже, тъй като това е едно от най-тежките кардио-упражнения, а при това става толкова лесно. Обикновено правя по 3 серии на ден, като всяка трае само 20 минути. Въпреки това се поразявам колко се потя от това!“.

Постоянството според Кейт е задължителното условие за хубава фигура. Ако не превърнеш упражненията в част от живота си, не можеш да постигнеш идеална линия. Това обаче не означава, че трябва да посветите цялото си време и всичките си сили на фитнеса.

„Не мога да кажа, че тренирам по много, но го правя редовно. Неизвестно защо хората си мислят, че за положителен резултат трябва да тренират по два часа и половина, но не е така. Можете да тренирате по 20-40 минути, но редовно. Резултатът ще е същия. При това обаче не бива да правите прекъсвания, тоест дни, през които не тренирате, включете тренировките в ежедневната си рутина“, споделя Кейт.

Четете още: Кейт Хъдсън и оранжевата й рокля

Хъдсън признава, че често й се случва да се бори със себе си и мързела си, да няма мотивация за тренировка. При това обаче волята й винаги побеждава. „Аз съм ранна птица, затова е най-добре да тренирам сутрин, веднага след като се събудя. Сутрешните тренировки ме зареждат с бодрост за целия ден и ме отървават от необходимостта да губя време за упражнения по-късно“.

Освен това холивудската актриса обожава да се поддържа с пилатес, който практикува 3 пъти седмично. Преди всяка тренировка загрява с 1600 м. тичане.

Ето какво харесва Хъдсън в пилатеса: „Той влияе на организма и на тялото като цяло, не само на „фасадата“. С помощта на тези упражнения можете да станете по-силни, стегнати и стройни. Ще изглеждате по-високи и уверени в себе си и ще правите впечатление на човек, който е стъпил здраво на краката си. Ще отслабнете и ще се почувствате по нов начин още след първите 10 тренировки, а след 20 разликата ще стане очевидна!“.

Кайт отдавна вече се смята за поддръжник на здравословния начин на живот и фитнеса. Според нея всеки трябва да ги пробва, независимо от способностите си и физическото си състояние.

Освен това звездата е сигурна, че жените, които са решили да отидат на фитнес, нямат от какво да се притесняват. „По време на тренировка никого не го интересува как изглеждате, никой никого не гледа. Няма значение откъде сте и с какво се занимавате – на тренировките всички правят едно и също, помагат си един на друг и се подкрепят, тъй като имат една и съща цел“.

За сметка на това Кейт не обича диетите. Вместо да гладува и да се лишава от любимите ястия тя предпочита да си състави балансирано здравословно меню и да се упражнява редовно. Това я дарява със здраво и красиво тяло, увереност в себе си и добро настроение.

Четете още: Малките черни рокли на Кейт Хъдсън