Автор
Woman.bg

Тайните на женския оргазъм и как да го постигнете

За съжаление, не всеки е имал удоволствието да достигне до дълбок и изпепеляващ оргазъм. Има и дами, които дори не са изпитвали оргазъм никога.

Според специалистите достигането до връхната точка е нещо, което вие можете и трябва да направите за себе си. В това отношение жените не бива да се чувстват засрамени, защото е в природата им да го поискат. Ако и вие сте сред дамите, за които е трудно да постигнат оргазъм или пък очаквате да изживеете нещо много по-разтърсващо и запомнящо се от това, което сте изпитвали досега, ето няколко съвета за вас:

1. Мастурбиране всеки ден.
Преди да очаквате, че ще изживеете оргазъм по време на секс с друг човек, трябва да знаете как да се докосвате, как да изпитвате сами удоволствие и едва след това с друг човек. Ползите от мастурбацията са много – ще бъдете по-сексуално независими, оргазмите ще бъдат по-дълбоки и ще се наслаждавате на на това да сте сами владетели на своето удоволствие.

2. Съсредоточете се върху вътрешната стимулация
Мастурбацията е само началото на целия процес. Ключът към по-голямото удоволствие е вътрешната стимулация с невибриращи вибратори или пръстите.

3. Отидете отвъд клитора.
Клиторният оргазъм е нещо страхотно, но удоволствието от него дори не може да се сравнява с вътрешния оргазъм. За да изпитате удоволствие с цялото си тяло, освен стимулацията на клитора, трябва да отидете и в дълбочината на вагината.

4. Опитайте се да дишате с корема.
Повечето хора дишат с гърдите вместо с корема. А при дишането с корема, влиза повече въздух в белите дробове и повече енергия в тялото. Трябва да опитате да вдишвате и издишвате с различна скорост и дишайте само през устата.

5. Потренирайте бедрата.
Ако можете да движите бедрата си по различни начини, това ще доведе до по-силна сексуална възбуда. Удовлетворението и удоволствието след секс са обещани, както и оргазмът. Опитайте кръгообразни, зиг-загообразни движения, трептене и леко тресене на бедрата – това ще повиши усещанията ви и ще повлияе на възбудата и на партньора ви.

6. Опитайте се да се контролирате
Важно е чрез мастурбацията и спирането точно преди достигането на оргазъм, да усетите как да контролирате състояние. Така в един момент ще можете да достигнете до още по-висок и силен връх, отколкото някога сте имали.

7. Правете упражненията на Кегел
Вагината също има нужда от упражнения, за да е по-еластична и да изпитвате по-силни оргазми. За това помагат упражненията на Кегел. Те са много ефективни също преди и след раждането, защото поддържат мускулите там долу във форма.

8. Научете се да цените всички усещания.
Всеки един момент на разгорещяване, изтръпване, пулсация, настръхване, мини оргазъм са един вид оргазмено изразяване. Оценявайте тези моменти, защото това са приятни и неочавани изживявания.

9. Бъдете в напълно отпуснато състояние.
Докато мастурбирате или правите секс, трябва да сте напълно отпусната и да не мислите за странични неща, за да може да достигнете до така мечтания оргазъм. Затворете очи и се отдайте на усещанията на тялото си, оставете партньора си да ви достави истинско удоволствие и не се притеснявайте да го напътствате.

10. Отдайте се на удоволствието
Оргазмът е отдаване, а дълбоките оргазми изискват дълбока отдаденост. Трябва да се посветите на момента независимо дали правите секс с партньора си, или мастурбирате.