Романтичният красив Париж е сред градовете, в които искате да се върнете отново и отново, защото винаги има какво още да видите.

Забележителности като Айфеловата кула, Лувъра и Триумфалната арка ви оставят без дъх и будят искрено възхищение. Сега ще ви запознаем с още седем красиви, но не толкова известни места, които да посетите, в случай, че планирате пътешествие до френската столица.

1. Музей на панаирното изкуство

Вече повече от 35 години бившият актьор Жан-Пол Фаван е колекционер различни предмети, които са веселяли хората по панаирите през XIX и XX век. Жан организира изложение, което се състои в старинна винарска изба и там ги показва. Гостите на този „Вълшебен театър“ могат да се повозят на уникална въртележка с велосипеди и да минат с гондола под сводовете на Венецианската зала.

2. Железницата La Petite Ceinture

Тя е работила повече от 100 години, но през 1934 година спира да функционира и в момента е красиво изоставено място, обрасло с много мъх и бръшлян. Дори не всички парижани знаят за съществуването на железницата. В близост до нея се намира хотелът La Villa Paris.

3. Парижките пасажи

Преди да се отправите на покупки в луксозните бутици се разходете под арките на парижките пасажи. Там се намират много симпатични кафенета, малки магазинчета, книжарници и художествени галерии. Парижките пасажи е едно от най-подходящите места да се насладите на забележителната архитектура.

4. Музеят Deyrolle

Един от най-необичайните музеи в Париж. Monsieur Deyrolle е ентомоло, превърнал мястото в интересен музей на естествената история. В него можете да видите препарирани животни, а ако желаете можете и да си закупите копие на някои от експонатите. В района на Сен Жермен, където се намира и музеят, има много стилни хотели като Legend Saint Germen, който може да ви очарова с причудливия си еклектичен интериор.

5. Къщата Сюли

В случай, че се окажете в квартал Маре можете да поспрете и да се полюбувате на разкошния малък дворец Сюли. Той е от XVII век и е принадлежал на Хенри IV. Сега в тази сграда се помещава управлението на Центъра за исторически паметници. Величествената постройка разполага и с красив двор, в който можете да отдъхнете. Ако се огледате ще забележите малка вратичка и минавайки през нея, можете да се озовете в оранжерията на двореца.

6. Подземията на Париж

Вдъхновени от "Клетниците" или "Рататуи" можете смело да се спуснете в недрата на Париж, където ще научите увлекателната история за създаването на канализацията на града и да видите различни водоскоци и прагове, през които преминава водата и как се пречиства тя. В близост до моста Алма се намира и хотелът Juliana.

7. Астрономическата обсерваторията на Сорбоната

Ако сте в Париж и през нощта небето е ясно не ходете до Айфеловата кула, а до обсерваторията на Сорбоната, за да погледате звездите. Не пропускайте и да изучите красивите улички на Латински квартал, както и Люкембургската градина.