От приготвянето на тестото до направата на пълнежа, без да забравяме за оформянето на геометричните деликатеси... техниките, които следва да споделим с вас ще ви превърнат в chef-готвач. Дори да изискват повече време от обикновените pasta, ravioli специалитетите си заслужават часовете, прекарани в кухнята.

Добра подготовка за вкусни равиоли

За направaта им, кухненският уред за оформяне на тесто е задължителен. Тези от нас, които не разполагат с така и отказват да инвестират в този инструмент, трябва да се въоръжат с много сила, за да направят характерното за равиоли тесто. При всички случай, тестото е редно да бъде между 3 и 5 см според пълнежа.

Що се отнася до продуктите за тестото, те са общо четири. Брашно - за предпочитане е това, което тип 55. За да добие тестото по-плътна текстура, можем да смесим брашното с фино смлян грис (пропорцията е 50 на 50). Яйца - задължително пресни. Зехтин - според вкуса ще изберете вида, който ще използвате. Вода - тя е основна съставка. Препоръчително е да използвате минерална.

А за пълнежа можем да дадем пълна свобода на своята кулинарна фантазия. Можете да сложите всичко, което обичате, искате и/или което желаете да опитате. Приблизително 90 г пълнеж са необходими за една порция. Ако традиционните рецепти, включват месо, риба и сирене, нищо не Ви пречи да иновирате, приготвяйки веган равиоли със зеленчуци.

4-степенно приготовление

Първо тестото

С помощта на миксер, смесете брашното, яйцата и солта. Добавете малко вода. Щом текстурата стане "пясъчна", извадете тестото и продължете да го месите на ръка. Придайте й кръгла форма и я сложете в хладилника за около десет часа. След като я извадите оттам, оставете я да почине за десет минути.

Ръчно приготвеното тесто изисква сила. В купа счупете яйцата, след като сте оформили "кратерче" в предварително сложеното брашно. Прибавете сол и с дървена лъжица разбъркайте бавно. След това продължете с ръце. Както с тестото, приготвено с миксер, поставяме в хладилника, изчакваме 10 часа и продължаваме.

Разпределението е наред. Разделете тестото на равни части, докато работите една порция, увийте другите във фолио, за да не съхне. Използвайки точилка, целете се дебелината на тестото да е 1 до 2 милиметра. В случай, че използвате машина - нагласете я на ниво 1. Когато стигнете до нарязването на лентите от тесто, имайте предвид, че широчината им трябва да бъде между 5 и 6 см.

А сега сглобяваме. Преди всички уверете се, че тестото не е твърде сухо. Ако е така, навлажнете го с малко вода и/или го намажете с яйце. Нарежете квадратите за равиоли с кръгъл нож за тестото. След това слагате пълнежа, стараейки се да оставяте по сантиметър от всяка страна, за да може да ги затворите добре, използвайки форма и/или вилица.

Уверете се, че равиоли парченцата са добре затворени.

Остава само да ги сготвим. Във вряща вода със сол, слагаме, едно по едно, равиолитата. Щом са в тенджерата, веднага трябва да ги разбъркаме, за да не залепнат едно за друго. Пет минути са достатъчни, за да са добре сварени, четири, ако ги искаме al dente.