Тенисистката Мария Шарапова става победителка в турнира Уимбълдън на 17 години като побеждава шампионката Серена Уилямс и се превръща в третата най-млада жена, която печели Големия шлем.

Освен в заглавията на спортните издания, нейното име не спира да се споменава и в модните среди, а в продължение на 10 години работи със спортната марка Nike.

"Винаги съм искала да изляза от образа на обикновената тенисистка и опитвам да разнообразя модата на корта. За мен е важно да създам изразителна форма, за да създам този уникален баланс", казва тя относно моделите си за Nike.

"Обичам да създавам дрехи, които променям от тенис корта и фитнеса в такива, които могат да се носят в ежедневието. Смятам, че хората не очакват спортните дрехи да бъдат само за спорт. Винаги се въртя около дрехи, които мога да нося с клин, които да съчетая с дълга горна част. Предпочитам дрехи, които не крещят "Тенис". Правя удобни спортни дрехи", казва тя.

Това обаче не означава, че Шарапова не обича висшата мода. От гжлемите модни имена тя предпочита Исабел Марант и Рик Оуенс, а нейна приятелка е Сара Бъртън, която е творческият дизайнер на Алекзаднър Маккуин.


"Запознах се със Сара преди няколко години. Беше по време на Уимбълдън. Исках да имам нейни дрехи и й изпратих имейл. Видяхме се на вечеря. Тя е много земна, прави красиви, уникални дрехи. Винаги съм й се възхищавала", казва Шарапова за Сара Бъртън, цитирана от БГНЕС.