Автор
Woman.bg

Тайната на щастливия брак - да живеете в различни домове?

Ако бракът ви е в застой и ви се струва, че с половинката ви все повече охладнявате един към друг... заживейте в различни домове.

Може това решение да ви се струва крайно, но ето, че една дама с 31-годишен брак твърди от личен опит, че това е ключът към един по-щастлив семеен живот.

Въпросната дама, на име Лиса Стоесел, която е майка на три деца, разкрива, че най-неоспоримото доказателство за правотата на твърдението ѝ е собственият ѝ брак, който продължава повече от три десетилетия, но разцъфва преди осем години, когато със съпруга ѝ и баща на децата ѝ решават да заживеят отделно.

Към днешна дата убедила се, че това е решението, гарантиращо по-щастлив и пълноценен брак, тя започва да пише книга по темата, чрез която да обясни на двойките, че заживяването отделно не значи край на отношенията им с любимия, а напротив осигурява им ново – по-добро и обещаващо, начало на семейния живот.

Защо със съпруга ми спим в различни легла

Любовта не е връзка!

Лиса си спомня как преди през 2008 година, след 23 години брак, отношенията ѝ със съпруга ѝ Емил изпадат в дълбока криза – двамата полагат усилия да преодолеят трудностите, правят различни компромиси, но въпреки това караниците са ежедневие и двамата все повече започват да клонят към извода, че разводът е единствената опция.

"Не ни се искаше да се разделяме, но просто не можехме да продължаваме по този начин. И точно когато всичко изглеждаше безнадеждно, осъзнах, че въпреки караниците и скандалите все още ми беше приятно да вечерям с Емил или просто да поседнем заедно и да си поприказваме. Тогава ме осени идеята. Защо вместо да се развеждаме, не заживеем отделно... но да останем заедно."

Емил приема идеята и двамата заживяват в къщи на разстояние пет мили една от друга. Виждат се 6 от 7 дни в седмицата, а 3-4 вечери остават да пренощуват един у друг. Лиса признава, че когато чуят за начина им на живот, много хора си мислят, че те имат отворен брак, но тя отрича това и заявява, че с Емил са си напълно верни.

Лиса допълва, че двамата съжителстват отделно, не за да се виждат и с други хора, а за да могат да дадат на другия най-доброто от себе си.

61-годишната дама подчертава, че животът в различни къщи ги е спасил от караници, породени от битови проблеми и освен това: "когато се отдръпнеш от другия и от караниците за ежедневни дреболии, имаш време да осъзнаеш всъщност колко прекрасна личност е половинката ти, започваш повече да цениш моментите с него, а и това да излизате на вечеря и после той да те изпрати до твоя дом внася в отношенията ви една позабравена тръпка и романтика", разкрива Стоесел.

Дами, след като прочетохте изповедта на Лиса, съгласни ли сте с нейното твърдението, че живеенето отделно е ключът към един по-щастлив брак?

13 неща, които любимият ви би искал да правите по-често