Напоследък все по-често попадаме на интересни миниатюрни домове, тъй като хората осъзнават предимствата на ограниченото пространство, пише obekti.bg.

Крис Хениндж посветил живота си именно на това – от 1999 г. насам той предоставя на хората малки и далеч по-ефикасни домове. Крис базира голяма част от работата си върху философията, въртяща се около по-семплия начин на живот. За него материалните придобивки не са от толкова голямо значение.

По-долу ще откриете най-новият дом, построен от него. Той е едва 85 кв метра, но представлява прекрасен пример за ефикасно приложение на пространството и доказва, че големите неща не винаги са по-добри.

И сами можете да видите, че пространството в дома е оползотворено максимално. Отделните помещения буквално се сливат едно с друго.

Слънчевата светлина се процежда през прозорци с уникален дизайн. Кухнята и всекидневната са буквално на една крачка разстояние от стълбището, водещо към спалнята. Под стълбището откриваме камина, внасяща уют. В къщата има всички екстри, включително вана.