Автор
Woman.bg

Свободен достъп до прожекции на фестивала в Балчик

Запазете си датите между последните две съботи на юни, за най-свежото морско събитие, което открива летния сезон на пясъка, близо до солените вълни.

Точно тогава, от 18 до 25 юни ще се проведе деветото издание на Международния фестивал за късометражно кино „В Двореца”. Освен 29 български продукции, част от които ще бъдат показани за първи път, всички фенове на късия формат ще могат да видят филми от още 38 страни от целия свят. Тази година достъпът до прожекциите е напълно безплатен благодарение на партньорството на община Балчик.

Колко често ходите на кино? Сега е модерно, лесно и евтино желаният филм да бъде свален от интернет и вместо да се се отиде на специална прожекция, да се гледа вкъщи на компютъра. Има още един трети вариант, който не можем да си позволим да пропуснем - да седнем до режисьора, да гледаме филма на голям екран и после да слушаме морето докато заспиваме.

Фестивалът за късометражно кино в Балчик съчетава две от възможно най-приятните причини да бъдете негов гост – първия повод за годината да поемете пътя към морето и шанса това да не е просто една разходка, а истински забавно прекарано време. Освен прожекциите, организаторите са предвидили музикална част, която да напълни летните нощи с приятни спомени.

В рамките на седемте фестивални дни ще бъдат показани 114 продукции. Освен познатите и традиционни участници, като Англия и Германия, това лято ще научим и кaк виждат света през обектива страни като Еритрея, Мианмар, Камбоджа, Камерун, Монголия, Тунис, Ливан, Венецуела, Уругвай, Гана, Мароко и др.