Остават броени дни до най-светлия християнски празник! Време е да се погрижим за празничното меню и украсата на дома. Използвайте цялото си пролетно вдъхновение , за да създадете уют и великденска атмосфера вкъщи!

Зайчета на празничната трапеза

По приложените схеми можете да сгънете салфетките на симпатични зайчета.



Венец за вратата

Ще ви бъде по-приятно да се прибирате вкъщи и да посрещате гости, ако входната ви врата е украсена с такъв лек пролетен венец. Може да се направи много лесно – ще ви трябват зелена „рошава“ прежда, дантелен ширит на цветенца, панделка, карфици и основа за венеца (можете да я направите от стиропор). Омотайте плътно основата с прежда, изрежете цветенца от ширита и ги забодете с карфици за венеца. Украсете го с панделка и го закачете на вратата.



Яйца от конци

Можете лесно да направите красиво и оригинално великденско украшение от обикновени конци. За целта ще ви трябват малки детски балончета, лепило С200 и – разбира се – конци.

Надуйте балонче до нужния размер и го намажете с лепило. Накиснете в С200 и конците, с които ще омотаете балона. Навийте ги хаотично около него. Оставете лепилото да изсъхне, спукайте и извадете балона. Вашето великденско яйце е готово! Можете да нанижете такива разноцветни яйца на конец, за да си направите гирлянда, или да превърнете коледните светлинки във великденски, като нахлузите по едно яйчено „абажурче“ на всеки диод.



Върбови клонки

За Великден можете да украсите дома си и с върбови клонки. Те обаче няма да изглеждат много добре голи – допълнете ги с дребни детайли и украшения. Можете да ги декорирате с фигурки на пеперуди или птици или просто да боядисате всяка пъпка на клонките в различен цвят.



Гирлянди

Направете си гирлянда от зайчета – съберете няколко листа шарена опаковъчна хартия и изрежете от тях по шаблон еднакви зайчета. Остава да им залепите опашчици от памук и да ги нанижете на панделка. По-сръчните домакини могат да пробват да ушият по-сложни фигурки от останали парченца плат.

Пожелаваме ви весел и светъл празник!