Автор
Woman.bg

Светът е шокиран: Терористичен акт по време на концерт на Ариана Гранде

Британският град Манчестър стана арена на терористичен акт. 22 души са загинали, а 59 са ранени при взрив на концерт на американската певица Ариана Гранде.

Взривът избухнал малко след края на концерта (около 10:35 местно време), твърдят очевидци. След това настъпила истинска паника. Участието на Гранде е било в "Манчестър арина" - най-голямата покрита зала в Европа. Тя побира 21 000 души, а концертът е бил разпродаден. Основната част от посетители на концерта са били деца и непълнолетни, твърдят британски медии.

Говорители на Ариана Гранде съобщават, че тя е невредима. Час след трагедията тя сподели в Туитър профила си: "Съжалявам от дъното на сърцето си. Нямам думи".

"Ариана Гранде точно беше приключила с последната си песен и напусна сцената, когато чухме огромна експлозия", споделя очевидката на трагедията Иви Брюстър. "Изведнъж всички започнаха да крещят и да тичат към изхода. Вече чувахме сирените на полицията и линейките. Беше смразяващо. Хиляди хора се опитваха да излязат от сградата наведнъж. Всички пищяха и ревяха. Цялата зала миришеше на дим" - допълва тя.

В момента продължава издирването на множество младежи, които са в неизвестност.

Четете още: Ограбен живот без време: Това е първата жертва на терористичния акт в Манчестър

Трагичният концерт бе част от турнето на Ариана, което носи името "Dangerous Woman". Тя трябваше да има още два концерта във Великобритания през настоящата седмица, в четвъртък и петък в лондонската O2 Arena. Медиите съобщават, че е по-вероятно те да не се състоят.

В социалните мрежи вече се разпространява и снимка, която засвидетелства съпричасността към трагедията:


Колажът е дело на Хайли Стенфилд - близката приятелка на 23-годишната певица и представлява образ на черна лентичка и ушички, които са един от най-разпознаваемите символи, с които се свързва Ариана Гранде.

Четете още: Трагедията в Манчестър: Една атака срещу невинността

* Говорителят на полицията в северозападния английски град Йън Хопкинс днес посочи, че терористът е бил един и се е взривил във фоайето на залата "Манчестър Арина". Отговорността за атаката пое "Ислямска държава" (ИД). Джихадистите разпространиха съобщение, в което възвеличават извършителя на атаката, в иракския портал "Ирак Акбар"