Все повече двойки се опитват да измислят нещо необичайно за сватбата си. Забравете за традиционните фотосесии на фона на красиви екзотични градини или местни забележителности, време е за нещо различно и наистина запомнящо се.

Какво ще кажете за сватбена церемония със слон, магаре или камила? Да, има сватбени традиции по света, които задължително включват и „сватбено“ животно.

Сватбен слон


Сигуно се досещате, че тази традиция идва от Индия. Смята се, че да пристигнеш на сватбата си възседнал слон е голяма привилегия, която не всеки може да си позволи.

Четете още: 10 ВИП локации за сватби

По традиция младоженцът напуска дома си и се отправя към своята бъдеща съпруга яздейки слон. Гостите вървят заедно с младоженците, за да ги съпроводят към началото на съвместният им живот.

Сватбено магаре

Спрямо Гръцката сватбена традиция, след сватбената церемония булката и младоженецът, трябва да стигнат до сватбеното тържество, яздейки магарета, декорирани с красиви цветя и други аксесоари. Така те прекосяват целия град като и при тази традиция край тях вървят приятелите и роднините им.

Сватбена камила

Това е древна арабска традиция, наречена „зеффа“. Зеффа е египетски обичай, при който камила пренася младоженците и сватбеното парти от дома на булката, в дома на младоженеца. Те са съпроводени от танцьори, музиканти и певци, следвани от сватбарите.

И трите гореспоменати традиции събират множество хора навън, за да наблюдават веселото събитие.

Четете още: Никога не сте виждали такава булчинска рокля!