Автор
Woman.bg

Създай си уют, създай си щастие... В спалнята

Има едно място в дома, което да всяка от нас би нарекла най-интимно - спалнята.

Уютната и кокетна спалня залага винаги на различни детайли, в които са вложени средства, вдъхновение и емоции. Предлагаме ви няколко съвета за декориране на спалнята с малки, но удивителни промени и щрихи.

Aко елементите в интериора на спалнята са еднотипни и изчистени, винаги може да прибавите няколко цветни акценти, внасящи женско присъствие.

Декоративните възглавнички в цветовите нюанси, придържащи се към гамата в интериора са ненатрапчив и допълващ детайл. Още повече ако са изработени в цвят подхождащ на интериорният текстил в спалнята: щори, завивка, дамаски.

Елемент от интериора на спалнята са светлината и осветителните тела. Играта със светлината, може да въздейства отпускащо или натоварващо. Подходящо светлинно решения за спалнята са осветителни тела, излъчващи приглушена, матова светлина която неминуемо ще доведе до релаксация на духа и цялото тяло.

Цветът на стените е добре да бъде мек, за да не дразни очите ви. Все пак, това е помещението, в което ще си почивате и в което ще отпускате след тежък ден.

Изберете завивки за легло в един цвят или с малко детайли, които да не привличат цялото внимание към леглото ви.

Заложете на детайлите, като изберете свещи, рамки за снимки и малки покривки в цвета на възглавничките.

Няма нищо по-хубаво, а и практично, от това да има място, на което да поставите книгата, дистанционното, крема за ръце, очилата и една чаша вода, затова е добре да имате нощно шкафче.

Една идея, вдъхновена от природата е прилагането на естествени материали във вида, който можете да ги срещнете под открито небе. Дали това ще е вдъхновение от морето, планината или градския пейзаж решавате вие, важното е да ви кара да се чувствате у дома.