Жените вече също могат да съживят сексуалния си живот благодарение на най-новото розово хапче на билкова основа, съобщи британският вестник "Дейли мейл".

Наречено "женска виагра" по името на сините таблетки за мъже, новото лекарство вече се продава на Острова.

При атрактивната цена 38 паунда за опаковка от 60 розови таблетки, "женската виагра" може да се превърне в модна тенденция. Една опаковка е достатъчна за един месец, дамите трябва да приемат по две таблетки дневно.

Четете още: Да изберем партньора си по... хладилника му

Новите хапчета съдържат екстракт от френски бор, който подобрява затрудненото кръвоснабдяване, свързано с по-слабото сексуално влечение. Италиански учени са направили опит с 40 доброволки на възраст между 45 и 50 години и друга група жени между 37 и 45 години. И двете групи констатирали подобрение на сексуалния си живот след осем седмици. Според учените, това означава, че "хапчето значително подобрява сексуалния живот".

"Знаем, че при мъжете сексуалната дисфункция се дължи главно на проблеми в кръвоносните пътища. Може да нямаме конкретни доказателства за това при жените, но предполагаме, че също може да има силна връзка между двете явления", казва д-р Греъм Джаксън от болницата "Сейнт Том".

Четете още: Всяка пета жена разочарована от предложението за брак