Автор
Woman.bg

Създадоха шоколад, който подмладява кожата

Дневна доза от 7,5-грамово парче шоколад "Естишок" може да промени структурата на кожата на 50-годишна жена, така че тя да стане като на 30-годишна, твърдят създателите му от биотехнологичната компания "Ликотек", съобщи в. "Дейли телеграф".

Подмладяващият шоколад повишава нивата на антиоксидантите и засилва кръвообращението. Така кожата остава свежа и гладка. Той съдържа същото количество от антиоксиданта астаксантин колкото порция сьомга и какаови полифеноли колкото в 100 гр черен шоколад.

Изпитанията показаха, че след четири седмици ежедневно хапване на шоколада признаците за възпаление в кръвта намаляват, а кръвоснабдяването на кожата се подобрява, съобщи БТА.

Посочената порция съдържа само 38 ккал и дори е подходяща за диабетици.

Четете още: Продукти, понижаващи апетита

За съжаление цената на подмладяващия шоколад ще е висока. Създателите му обаче не желаят да я разкрият преди лансирането на продукта на Глобалния форум по иновации в хранителната промишленост в Лондон следващия месец.

Някои здравни експерти посрещнаха резервирано новината за подмладяващия шоколад. Проф. Навид Сатар от университета на Глазгоу каза, че твърденията за ползата от него изглеждат неоснователни, защото астаксантинът действа по-добре, когато се прилага пряко върху кожата, отколкото ако се поглъща.