Днешната ни статия е посветена на една съвременна Рапунцел и трите ѝ дъщери, уверено вървящи по нейните стъпки.

Става въпрос за 46-годишната майка на пет деца и домакиня от Илинойс, Сащ – Терелин Ръсел, която може да се похвали с коса с впечатляващата дължина от 1,82 метра. Интересно е, че момичетата на Терелин не остават по назад и въпреки крехката си възраст и те са с коси с доста невероятни дължини, а именно 93 сантиметра, 90 сантиметра и 66 сантиметра.



Госпожа Ръсел многократно е печелила състезания за най-дълги коси, а дъщерите ѝ, красноречиво доказвайки, че крушата не пада по-далеч от дървото, също следват стъпките на майка си и подобно на нея участват в състезания и печелят медали.



Терелин споделя, че за последен път е била с къса коса на четири години, когато е започвала детска градини, но пояснява, че къса означава с дължина до кръста. Оттогава Ръсел поддържа грива с дължина до глезените, с помощта на която е спечелила и съпруга си – той бил неин съученик в гимназията и пленен от дългата ѝ грива, решил да я покани на среща.



Терелин споделя, че косата ѝ ѝ създава неудобства в ежедневието – често я прищипва с вратата на колата или я настъпва, докато върви, освен това за да я измие, на едно къпане ѝ е необходима една четвърт от бутилката с шампоан, а сушеното със сешоар ѝ отнема буквално един час, но въпреки това обожава дългата си коса, която е важна част от идентичността ѝ и за това никога не би се разделила с нея.