Настъпи ли пролетта все повече дами посягат към автобронзантите, нетърпеливи да придадат на кожата си секси тен.

Но твърде често изпадат в безизходица заради неправилно нанесен продукт и потресаващ последвал резултат.

За да избегнете всякакви гафове с изкуствения си тен, ви предлагаме няколко ценни съвета!

Отделете време


Правило номер 1 – отделете си достатъчно време за тази деликатна процедура! „Бързата работа – срам за майстора“ е поговорка, която важи с пълна сила за автобронзирането. Процедурата си има има стъпки – от ексфолиране през овлажняване до нанасяне на продукта. И всичко това трае минимум час!

Подгответе се добре

Ексфолирането и овлажняването на кожата са стъпки, което веднъж пренебрегнати, могат да ви костват и красотата на тена, и настроението. Съветът на специалистите е да ексфолирате много добре кожата си 24 часа предварително (избягвайте продукти, които имат масла в състава си или просто имат по-мазна консистенция). Овлажнете кожата с лосион без добавен аромат, като наблегнете на най-сухите отчастъци от тялото.

Предварително се обезкосмете

Обезкосмяването, независимо по какъв начин го прилагате, е добре също да се извърши 24 часа преди процедурата по нанасяне на автобронзант. Трябва да дадете необходимото време на кожата си да почине! Ако когато е дори малко раздразнена от ножчетата на самобръсначката или от скубането на епилатора или кола маската, то рискувате тенът ви да стане неравномерен.

Намерете подходяща светлина

Банята е най-безопасното място за „теносване“, но не винаги предлага перфектната светлина за това. Най-доброто решение си остава естествената дневна светлина!

Снабдете се с необходимите продукти


Най-добре се нанася автобронзант с винилни ръкавици (сещате се, теза на чичо доктор). Можете да си вземете и обикновени памучни ръкавици (виждали сте с такива да работят в скъпите бижутерийни магазини).

Използвайте вазелин

С него можете да контролирате наситеността на тена, особено в зоните около веждите и косата. Нанесете вазелин в тези зони и чак след това автобронзант. Така ще можете да направите естествен преход на цвета и продуктът да достигне по-лесно в пространството между малките косъмчета.



Започнете от краката

Нанасяйте отдолу-нагоре - така ще можете да контролирате процеса по нанасяне по-добре и да избегнете грешки. Местата от тялото, с които трябва да сте много внимателни при бронзиране, са мишниците, задната част на глезените, ушите и пространството между пръстите.

Обърнете внимание на дланите

Една от най-претенциозните зони от тялото, когато стане въпрос за бронзиране, са дланите. Свалете ръкавиците, нанесете овлажняващ крем на ръцете, изсипете известно количество автобронзант на външната част на дланта и разтъркайте хубаво продукта между двете си ръце – все едно използвате обикновен крем като не оставяйте китките извън тази процедура.

Бъдете търпеливи и оставете продукта да изсъхне добре и избягвайте потене през следващите няколко часа!!!

Носете подходящо облекло

Докато бронзирате тялото си винаги носете стари, широки дрехи в тъмни цветове.