Като почти всички млади дами, интересуващи се от мода и красота, ние се прихласваме по Лорън Конрад. Тя е известна с множеството хитрости, свързани с женската хубост, които споделя непрестанно в своя сайт - LaurenConrad.com.

Лорън пленява преди всичко със спокойното си излъчване, изписани чаровни черти, омбре коси, котешка очна линия и женствен стил, под който прозира и нотка младешка чувственост.

За американското издание на списание Marie Clear Лорън Конрад и гримьорката ѝ Ейми Надин обединяват усилия и опит, за да предложат на читателките 8 изпитани хитрости, свързани с грима, на които всяка жена може и трябва да разчита.



Навлажненете четката си за грим преди да нанесете сенки за очи

По този начин цветът на сенките става по-интензивен и красив, а освен това издържа много повече.

Повдигнете клепача, когато нанасяте молив във вътрешната част на окото

Очертаването на долната водна линия на окото изглежда лесно като детска игра, но Лорън и Ейми смятат, че повечето жени пропускат да подчертават и горната водна линия. Този трик е изключително важен, ако искате да създадете илюзията за по-гъсти мигли или просто искате да подчертаете по почти незабележим, но ефектен начин очите си.
С ръката, с която не държите молива, повдигнете горния си клепач. С добре подострен молив и внимателен замах нанесете грима в основата на горните мигли.

Използвайте две различни очни линии, за да създадете перфектната котешка линия върху клепача

Характереният грим на Лорън Конрад неизменно включва плътна очна линия. За да постигнете прецизен завършек като този върху очите на Конрад, използвайте различни пигменти очна линия. Това ще рече следното – започнете очертаването с наситено черен молив тип kohl, след това повторете отгоре с черна очна линия. Така ще напарвите няколко неща едновременно – с молива ще очертаете по-лесно перфектна линия, повтаряйки отгоре с очна линия ще избегнете празни дупчици и петънца, които линията не е успяла да покрие и не на последно място, ще си осигурите непокътната линия през целия ден.

Нека веждите се вдъхновят от 70-те

Тази тенденция във веждите се нарича още „Feathered brow“ и се характеризира със сресани нагоре косъмчета, които наподобяват перо.

Повдигнете клепача си, докато нанасяте спирала

Така ще можете да нанесете спиралата непосредствено от корена до върха на миглите, което от своя страна е гаранция за плътни и съвършено извити мигли.

Използвайте два вида спирала

Според Лорън Конрад най-красивите мигли се постигат чрез смесването на две спирали – първо, нанесете спирала за дължина, а след това, като втори пласт, нанесете спирала за обем.

Много внимателно работете с контуриращите продукти

За да избегнете ефекта тип „маска“, използвайте нежни, кремообразни бронзанти, хайлайтъри и руж. Те стоят много по-естествено от продуктите с прахообразна консистенция. Внимавайте с тях обаче, ако имате мазна кожа.

Грижете се за чистотата и красотата на лицето си с тоник и масла

Измивате лицето си с гел, подсушавате го и си мислите, че кожата ви е чиста. Помислете пак. След всяко сваляне на грима и измиване на лицето, задължително го минавайте с тампонче с почистваш тоник. Накрая разнесете една-две капки масло между пръстите си (препоръчваме ви масла от жожоба, гроздови семки или шипка) и с нежни движения подхранете кожата не само на лицето, но и на шията.