Продължение от част I

Съвет №5. Не се притеснявайте за настаняването. Повярвайте ни, изобщо не е необходимо да резервирате хотел месеци преди пътуването. Всичко може да се направи един-два дни преди пристигането ви на дадено място с помощта на различни интернет сайтове, в които информацията е подредена, има удобна търсачтка и възможност за директно резервиране и заплащане онлайн. За целта можете да ползвате и мобилни приложения със засичане на GPS-координатите ви.

Съвет №6. Не се надявайте да посетите твърде много места по маршрута си. Това само ще направи пътуването ви по-напрегнато, ще ви затвори в рамките на конкретни дати и дестинации. Ако по пътя разберете за интересен маршрут или фестивал наблизо, ще трябва да се откажете от спонтанната идея и да следвате предварително начертания план. Все пак едва ли ще ви се иска да плащате обезщетения за отмяна на различните си резервации.

Най-красивите ресторанти със запленяваща атмосфера в Париж

Съвет №7. Не забравяйте да се грижите за сигурността си и за вещите си. Не си оставяйте нещата без надзор в хостели, оглеждайте се за съмнителни индивиди и отделете малко време за опознаване на местните закони!

Съвет №8.
Старайте се да не се ядосвате и огорчавате дори в непредвидени ситуации, например значително закъснение на влак, отмяна на полет или липса на билети за музея, който сте искали да посетите. Приемайте тези изненади по-скоро като ново приключение. Може дори да спечелите от тях, винаги ще се намерят привлекателни алтернативи, за които ще разберете от местните жители или от персонала на хотела ви.

Съвет №9. Не позволявайте на различни дреболии да ви развалят почивката - независимо дали е планирана или спонтанна. Най-важното е да почерпите максимално удоволствие от пътуването. Радвайте се на всяка минута, откривайте нови територии и си изкарайте добре. Пожелаваме ви интересни приключения!

Болоня - достъпната дестинация с неподозиран чар