Готови ли сте за романтично пътешествие с новия любим? Ще ви разкажем как да избегнете дребните кавги и да се насладите максимално на почивката си.

Ням по-добър тест за съвместимост от общата почивка. Дали ще бъде уикенд сред природата или пълноценно пътуване в екзотична страна, зависи само от смелостта ви. Ние ще ви покажем само как да не позволите на досадните подробности да съсипят първото ви романтично пътешествие заедно.

Занижете очакванията си

Дари и при най-доброто стечение на обстоятелствата едва ли ще успеете да избегнете абсолютно всички проблеми. Повреден душ в хотела, изгубено портмоне, внезапно главоболие – много дребни неприятности могат да помрачат дългоочакваната ви почивка. Човек не може да се подготви за всичко, но ако се настроите за „най-хубавата почивка в живота си“, всеки проблем ще ви се стори вселенска трагедия. По-правилно ще е да се надявате, че всичко ще мине нормално – само толкова. Когато ви сполети някоя неприятност, ще можете да си кажете „Няма страшно“ и да продължите да се радвате на живота.

Обсъдете финансите предварително

Поговорете си откровено за това кой и за какво ще плаща, още преди да потеглите. Този разговор няма да е най-романтичния и възбуждащ на света, но повярвайте ни, ще ви бъде много по-неприятно да изяснявате този въпрос на първата си романтична вечеря.



Измислете си кодова дума

Той има някои дразнещи навици, вие също. В една хотелска стая с размерите на „Мини Купър“ това може да се превърне в сериозно изпитание и за двама ви. Определете кодова дума, която да използвате, когато усетите, че партньорът е на път да ви изкара извън нерви. Нека бъде не баналното „стига!“, а нещо забавно, например „джуджешки танц!“. Така ще избегнете сръдните и ще имате още един повод да се посмеете заедно.

Не пришпорвайте нещата

Нали сте на романтична почивка? Наситете я с възможно най-много романтика. Разхождайте се прегърнати, релаксирайте в джакузи, гонете се по вълнолома по залез – все още никоя двойка не си е съсипала връзката, избирайки подобни варианти. Ако интересите ви понякога не съвпадат, търсете компромисни решения. Например „Аз ще отида на фитнес по-рано сутринта, докато ти спиш“. Кратката почивка един от друг няма да развали общите впечатления от доброто прекарване.