Автор
Woman.bg

Съвети за оформяне на практично и естетично антре

Входното помещение е тази част от нашия дом, за чието състояние най-малко се замисляме. И все пак то е първото място, в което попадаме, влизайки в жилището си. Тук оставяме това, с което сме били навън–влажната връхна дреха, калните обувки, мокрия чадър. В малките жилища входният коридор служи също за съхранение на редица вещи.

През него преминава и всеки наш гост. Антрето прави първото впечатление за нашия дом. Ето защо ви предлагаме няколко полезни съвета за оформяне на практично и естетично входно пространство. А ако планирате ремонт на жилище, не се колебайте да се свържете с опитни професионалисти!

Сътворете антре, създаващо настроение

Ето едно входно пространство, което грабва вниманието с пъстрите си елементи. Това подобрява настроението ви всеки път, щом се приберете!

Виж още: 14 уникални дизайнерски маси

Спретнато и чисто антре, макар и с домашен любимец

Естествено най-важното за входното помещение е да бъде винаги добре почистено и подредено. Ако имате куче, например, трябва да премахвате падналите косъмчета и следите от лапи след всяка разходка.

Избягвайте безпорядъка

Оставено празно, без подходящи мебели, антрето ще изглежда в пълен безпорядък. Дори и една обикновена пейка, метални закачалки и две рафтчета ще допринасят за спретнат и подреден вид.

Възможности за съхранение

Какво можем да съхраняваме в антрето? Обемистите вещи биха го претрупали и ще доведат до бъркотия. Използването на килер или перално помещение е много по-добра идея. Разбира се, до вратата трябва да има място за неща като връхни дрехи, чанти, чадъри, обувки.

Оставяйте по-малко неща на пода

По-малкото вещи, най-вече обувки, оставени на пода в антрето, ще го направят по-спретнато и чисто. Закачалките, шкафчетата, малките лавички, стенните кошници, рафтовете и т.н. са прекрасни места за съхранение и не бива да ги оставяте празни.

Обзаведете се с мебели, които отговарят на пространството

Малките масички могат да бъдат изключително полезни при тясно помещение. Въпреки габарита си, те разполагат с чекмеджета за съхранение на често загубвани и необходими неща.

А ето как можете да запълните празния ъгъл с красиво диванче. Струва си да влезеш в едно подредено антре!

Виж още: Надниквали ли сте в Хобит къща?

Канете гости по-често

Старанието да впечатлим гостите, които прекрачват прага на нашия дом, ще ни поощри в грижите за доброто състояние на входното помещение. И, разбира се, ще прекараме повече щастливи моменти с близките си!

Наличието на стилно и приятно антре създава първото впечатление за дома. А за направата на цялостен естетичен интериор, се доверете на опитни професионалисти в дизайна. Можете да разгледате различни оферти и коментари от предишни клиенти. Заявете вашия интериорен проект още днес!