Stone Fox Bride е изискан шоурум за булчинска мода в Ню Йорк с акцент върху бохемското и пънкарското, основан и ръководен от Моли Гай. Тук няма да намерите бухнали рокли с цирконий и перли, лъскави коронки и стъклени пантофки.

Ще намерите обаче ефирни рокли от дантела и памук, аксесоари в стил 60-те (или там някъде) и идеи за нестандартна сватба.

Ето 15-те съвета, които Моли Гай дава в сп. The Coveteur на булките, които искат сватбата им да се отличава със собствен стил:

Намислете какво ще правите, ако вали.

Четете още: Нежност и солен аромат на плажната ви сватба

Направете списък с желани подаръци и го публикувайте онлайн. Друг вариант е да ползвате услугите на конкретен магазин за тази цел.

Не се притеснявайте, че не сте дали достатъчно пари за подаръци. Важното е да е нещо оригинално/красиво/практично/желано.

Ако се жените през лятото, не въвеждайте дрескод „костюм и вратовръзка“.

Не карайте шаферките си да се обличат еднакво. По-добре им дайте палитра цветове и ги оставете сами да изберат нюанса и линията.

Ограничете броя на шаферките или изобщо ги забравете. Това е традиция от средните векове, когато хората са вярвали, че ще предпазят булката от зли духове, ако до нея има още няколко облечени като нея. Днес това е по-скоро повод приятелките ви да се обидят или надуят, зависи дали са поканени за шаферки или не.

Носете минимално количество аксесоари. Висулка, която се предава през поколенията, е достатъчна.

Младоженецът изглежда най-добре в класически костюм.

Брачната халка е толкова по-красива, колкото по-семпла и изискана е.

Изберете си романтичен букет – макове, лавандула, евкалипт, диви цветя.

Гримът и прическата на булката трябва да са максимално естествени.

Цялата музика, от която се нуждаете, е компилация от най-големите хитове на последните 60 години. Докато пристъпвате към олтара, може да изберете нещо, което има значение лично за вас.

Осигурете достатъчно храна на малки порции – мини сандвичи, пресни салати, вегетариански предложения. Нищо не съсипва хубавата сватба така, както празните чинии.

През лятото е най-добре да си поръчате ванилова торта с плодове.

Наблегнете на класическите летни коктейли и напитки.

Четете още: 10 признака, че е време да се омъжите