В грижите за най-деликатната област от лицето трябва да подхождаме с двойно по-голямо внимание и старание.

Въпреки че появата на бръчици и тъмни кръгове около очите обикновено е характерна за дамите в по-напреднала възраст, този проблем все по-често се наблюдава и при по-младите жени.

Постоянният стрес и липсата на сън оказват влияние на кожата около очите, което се изразява в отоци, синини, зачервяване и преждевременни бръчки, които понякога не могат да бъдат прикрити дори и с най-добрия фон-дьо-тен.

Кожата около очите е много тънка и деликатна. Освен това тя има и различна физиология в сравнение с кожата на други части от тялото – при нея липсва последния слой подкожни мастни клетки и няма потни жлези. Поради тази причина се налага употребата на специален крем, различен от този, който се използва за лицето.

Случвало ли ви се е обаче да инвестирате в околоочни кремове, от които не е имало почти никаква полза? А сигурни ли сте, че проблемът е бил в козметичния продукт? Над 90% от дискомфорта и проблемите, появили се следствие нанасянето на околоочен продукт, са свързани с неправилното полагане на крема и използването на прекомерно количество. Ако не се нанася правилно, околоочният крем може да навреди на кожата, вместо да ѝ помогне.

Ще приемете ли съвет от нас, момичета? Следвайте долуизброените стъпки при нанасянето на околоочен крем и се радвайте на максимален ефект от него.

На първо място, винаги измивайте ръцете си преди да докосвате лицето си! Хигиената и тук е от най-съществено значение.

Пристъпете към нанасянето на околоочния крем, но нека движенията ви бъдат неони и с леки потупвания на безименния пръст. Не забравяйте, в тази деликатна зона натискът трябва да е минимален.

Повечето дами нанасят околоoчния крем само върху кожата под окото, но всъщност той трябва да се нанася и в зоната под веждата, както и от двете страни на окото. Това се прави с цел постигане на максимална хидратация на нежната кожа около очите. За сметка на това зодължително избягвайте да нанасяте околоочен крем върху клепачите!

И не на последно място, използвайте пестеливо количество крем!

Не всички околоочни кремове са еднакви. Повечето дами отиват в магазина и гледат марката, опаковката или цената на крема. Първо трябва да знаете проблемите и нуждите на кожата, след което да си закупите подходящ крем. Френската дермокозметика SVR предлага три околоочни крема според нуждите на кожата във всяка възраст.

Chronolys contour des yeux – крем за околоочния контур за първи бръчки. Хидратира кожата и предотвратява появата на първите признаци на стареене. Намалява подпухналостта и тъмните кръгове под очите. Продукт, който ви помага да изглеждате отпочинали, след недоспиване, стрес и преумора. Възвръща блясъка и сиянието на кожата. Подходящ за дами над 25-годишна възраст.

Specilift contour des yeux е специално разработен за борба с бръчките около очите. Забавя всички признаци на стареене, благодарение на патентованата технология с растителен про-ретинол, която засилва обновяването на клетките. Подходящ за дами над 35-годишна възраст.

Densitium contour des yeux съдържа обогатен комплекс от биокалций и нискомолекулна хиалуронова киселина, които се борят с тъмните кръгове, подпухналостта и бръчките в дълбочина. Спомага за намаляване на отпуснатия вид на клепачите. Препоръчва се за дами над 45-годишна възраст.