Камерън Диас е една от холивудските красавици с най-изваяно тяло и въпреки че е на 42 години, тя притежава фигура, която може да засрами много 20-годишни момичета.

Актрисата споделя, че дължи перфектната си визия на спорта и здравословното хранене. Звездата дори написа книга, в която съветва младите жени как да се грижат за тялото и духа си.

В новата си книга Камерън Диас споделя, че като малка не се хранела здравословно. Често ядяла fast food и пържено. Резултатът бил много неприятна и остра форма на акне. Малко след това Диас променила начина си на живот – започнала да спортува и да се храни здравословно.

„Кожата ми се изглади веднага след това. Толкова важно е доброто хранене за външния ни вид”, казва актрисата.

Четете още: Камерън Диас: Нямам търпение да остарея

Ето и 5-те правила, към които Камерън стриктно се придържа и се кълне, че именно на тях дължи добрия си външен вид:

Пийте много вода

Русокосата знаменитост съветва да започнете да пиете вода веднага след ставане, тъй като през през нощта тялото се дехидратира и заприличва на дълго неполивано цвете.

Закусвайте стабилно

Започнете деня със стабилна закуска. Но актрисата предупреждава, че не трябва да хапвате сладко рано сутрин, защото то повишава нивата на кръвната захар, което не е добър старт на деня.

Любимите закуски на звездата са варени белтъци с малко лимонов сок и овесена каша със сотирани тиквички - съчетание, което лично на нас ни се видя малко странно.

Четете още: Камерън Диас: Повече от един партньор. Защо не?

Наблегнете на лимоните

Камерън Диас добавя прясно изцеден лимонов сок към салата, основни ястия, десерти и дори слага няколко капки към водата, която пие. Актрисата разкрива, че прави това, защото лимоните са богати на витамин С и магнезии.

Освен това сокът от лимон ускорява метаболизма и осигурява по-добро храносмиляне.

Приемайте пробиотици

Побиотици спомагат за разграждането на мазнините и стимулират храносмилянето. Но е важно да запомните, че изборът на пробиотик трябва да направите след консултация с диетолог или лекар.

Малко упражнения, но често

Според Диас не винаги интензивните тренировки водят до желаните резултати. Понякога натоварената тренировка толкова ви изцежда силите, че дори може да ви прилошее. Това не е целта на спорта. Спортуването трябва да тонизира и да ви помага да сте здрави.

Затова русокосата звезда споделя, че е по-добре тренировката да е с по-кратко времево продължение, но да включва всички мускулни групи.